Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pansio-Pernon asukkaille tuli uusi olohuonetila

YHTEISÖ Me-talo on alueen ihmisten hyvinvoinnin parantamiselle iso apu.

Hövelin ostos- ja palvelukeskuksessa vietettiin keskiviikkona Pansio-Pernon kaikkien asukkaiden uuden yhteisen olohuoneen avajaisia. Entisessä pankin konttorissa sekä myös sen yläkerrassa sijaitseva Me-talo on Fingerroosin säätiön koordinoima ja Me-säätiön mahdollistama tila, jonka käyttöä ja ohjelmaa voivat ideoida paikalliset asukkaat.

– Mitään ei ole tehty valmiiksi. Asukkaat tietävät parhaiten, mikä tänne sopii, Fingerroosin säätiön toimitusjohtaja Ulla-Maija Nikula sanoo.

– Haastamme paikalliset toimijat pohtimaan alueen ja Me-talon kehittämisestä, Me-säätiön toimitusjohtaja Ulla Nord jatkaa.

Turun kaupungin hyvinvointitoimialan palvelualuejohtaja Sirpa Kuronen kiittää Me-talon käynnistäjiä auliisti.

– Tämän perustaminen sataa suoraan Turun kaupungin hyvinvoinnin laariin. Tämä on uuden sukupolven yhteiskuntavastuuta, Kuronen ylistää.

Hän muistuttaa, että monella yhdistyksellä tai epävirallisemmalla taholla ei ole ollut Pansion ja Pernon alueella lämmintä paikkaa, jossa kokoontua. Me-talon isäntä Miika Neulaniemi kertoo, että muun muassa Auralan kansalaisopiston, Fingerroosin säätiön Pilke-ryhmän ja MLL:n paikallisyhdistys ovat ilmoittaneet kiinnostuksestaan tilan käyttöön. Iceheartsien läksykerho on jo varmistanut toimintansa talossa.

Me-talon yksi tarkoituksista on yhdistää sukupolvia ja venyttää mahdollisimman pitkälle ajatusta siitä, mitä kaikkea seinien sisällä voi tehdä. Neulaniemi sanoo puhetta olleen muun muassa draaman työstämisestä eikä tarkoitus ole jämähtää vain sisätiloihin vaan levittäytyä myös ulos.

Pansio-Pernon Me-talon lisäksi vastaava on juuri avautumassa Helsingin Mellunmäkeen. Säätiön tavoite on avata vuosittain 2-3 taloa eri puolille Suomea. Sitä varten säätiö etsii nyt yhteistyökumppaneita.

– Eri asuinalueet ovat palvelujen ja harrastusmahdollisuuksien kannalta eriarvoisessa asemassa. Toiminnan ulkopuolelle jää jatkuvasti ihmisiä esimerkiksi raha- tai motivaatio-ongelmien takia, Nord toteaa.