Timo Jalo - päivällä maikka, illalla futismies – TPK aloitti kautensa voitolla

Kokenut kansankynttilä Timo Jalo on opettajauransa huipulla. Harva turkulainen maikka saa tehdä työtään yhtä korkealla. Jalo kiipeää joka päivä Martin koulun ylimpään kerrokseen omaan luokkaansa.

Valmentaja Timo Jalo työpaikallaan illalla. h

Turkulaisen toimitus

Näin hän on tehnyt koko opettajauransa aikana, onhan Martin koulu ollut hänen vakituinen työpaikka aina valmistumisesta alkaen. Eikä siinä vielä kaikki. Martin koulu oli myös Timo Jalon oma opinahjo pikkunassikana.

Timo Jalon toinen persoona kasvattaa lapsia. Toinen minä on omistautunut jalkapallolle. Pelaajaura oli pitkä ja komea. Valmentaja ura on lyhempi, mutta meriittejä on tullut jos silläkin saralla. Timo Jalo on valittu Turun piirin Vuoden valmentajaksi. Nyt Jalo käskyttää tällä kaudella Kolmosessa pelaavaa perinteistä Turun Pallokerhoa.

TPK on Jalolle tuttu seura, onhan hän valmentanut seuran miesjoukkuetta aikaisemminkin.

- Nyt on lähtökohdat paremmat kuin viime kerralla. Saan keskittyä pelkästään valmentamiseen. Huolto pelaa ja käytössäni on myös apuvalmentaja. Siitä iso kiitos seuran taustatyöntekijöille.

TPK:n rinki on suuri. Kolmosessa vedetään puhtaasti amatöörivoimin. Isolle joukolle on tarvetta.

- Kun kesä koittaa, niin realiteetti on se, että kesätyöpaikat ja mahdolliset loukkaantumiset vaikuttavat suuresti toimintaan.

MASKU VASTASSA KAUDEN AVAUKSESSA

Kaikkien aikojen Kolmonen alkoi torstaina ottelulla TPK-MaPS. Sarja on saanut jo etukäteen paljon mielenkiintoa, sillä Turun piirin sarja on tänä vuonna poikkeuksellinen. Lähin Kakkosen joukkue löytyy Salosta (SalPa). Kolmosen joukkueista monet tulevat kaikki ihan läheltä. Lähes joka ottelu onkin paikallisottelu.

TPK:n kohtaama Kolmosen suurin ennakkosuosikki Maskun Palloseura joutui poistumaan Yläkentän muovimatolta hävinneenä. TPK voitti ottelun 2-1.

Erikoista ja harvinaista herkkua näissä Kolmosen otteluissa on se, että jalkapalloon täysin hurahtaneet isä Seppo ja poika Mikko Seppälä tuottavat ottelulähetykset kotisohvillekin katsottavaksi. Monskan Näköradion lähetyksissä on kaupunkilehti Turkulainen vahvasti mukana.

Hannu Tuominen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää