K50-festarit on entisten nuorten suurtapahtuma Aurajokirannassa

Viime vuotinen senioritapahtuma Tampereen Tammelantorilla veti hurjasti kävijöitä. Turun K50-festareiden yleisötavoite on noin 7000 ihmistä. Huikea Oy

Teemu Nurmi

Turun Aurajokirannassa järjestetään 1. kesäkuuta ensimmäistä kertaa K50-festarit. Sen taustalla on monenlaisia senioripalveluita tarjoava Huikea Oy, joka myös järjestää senioreille suunnattuja tapahtumia Tampereella. Yritys sai tapahtumista paljon palautetta ja toiveita nuoremmillekin tarkoitetusta ohjelmasta, joten festarin laajennettu konsepti kattaa nyt myös +50-vuotiaat ja siinä hilkulla olevat, kertoo Jenna Ylikoski Huikea Oy:stä.

Festari on tavallaan porrastettu vastaamaan kahden kohderyhmän tarpeita. Päivällä ohjelmisto on suunnattu senioreille. Silloin ohjelmassa on muun muassa ikivihreitä ja hyvinvointiluentoja. Portaittain ohjelma nuortuu iltaa kohti muun muassa 1970-80-luvun rokkiin.

– Jokainen voi siis olla paikalla siihen aikaan, kuinka nuoreksi itsensä tuntee. Loppuillasta ikärajamme on leikkimielisesti K50 vaikka sitä ei kovin orjallisesti noudatetakaan. Kaikki aikuiseksi itsensä tuntevat ovat siis tervetulleita, Ylikoski sanoo.

Järjestäjä on valinnut samalla periaatteella tapahtumaan yrityksiä ja yhdistyksiä, jotka tulevat esittelemään toimintaansa. Festareille on jo nyt ilmoittautunut viitisenkymmentä erilaista tahoa.

Turun tapahtuman musiikista vastaavat Playa, Teleks sekä Dj Jon Landlord. Huikean Jenna Ylikoski kertoo ohjelman olevan lähes valmis. Joitakin yllätyksiä, kuten festareiden virallinen jatkopaikka, tulee vielä julkistukseen.

Festari sijoittuu Aurajokirannan läntiselle puolelle Auransillan ja Teatterisillan väliselle alueelle. Esiintymislava nousee Kristiinankadun päähän.

K50-festarit järjestetään tänä kesänä myös Tampereella (25.5.), Helsingissä (8.6.), Oulussa (17.6.) ja Jyväskylässä (22.6.).

Turun K50-festarien ohjelma

15.00 Tervetulopuheenvuoro

15.30 Tekonivelsairaala Coxa: hyvinvointiluento

15.50 Playa goes evergreen

16.30 Kuulemisen erikoisliike: haastattelu

17.10 Chi kung: kiinalaista terveysliikuntaa

17.30 Tekonivelsairaala Coxa: hyvinvointiluento

19.00 Dj Jon Landlord: 70’s & 80’s disco

20.00 Playa plays rock covers

21.00 Teleks

22 → jatkot

Festareiden ohjelma on kävijöille pääsymaksuton.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut