Moniosaajien osuuskunta kasvussa

turkulainen turkulainen

toimitus

Osuuskunta Turun Moniosaajat kasvaa. Nyt jäseniä on jo 14.

Osuuskunta sai alkunsa Turun Pientalosäätiön Talkkariprojektista. Projektin palkkatukitöissä ja työkokeilussa olleita henkilöitä alkoi mietityttää palkkatukityön lyhytaikaisuus ja hankala työllisyystilanne, ja ajatus osuuskunnasta ja yhdessä tekemisestä lähti itämään.

– Ohjaaja George Grönlund heitti kerran ajatuksen ilmaan, ja sen jälkeen ryhdyttiin tuumasta toimeen, toteaa osuuskunnan hallituksen jäsen Kari Hartikainen

Suunnitteluvaiheen jälkeen heinäkuussa 2015 syntyi Turun Moniosaajat kymmenen perustajajäsenen voimin. Osuuskunta lähti liikkeelle pihan- ja kiinteistönhoidollisten töiden ja pienten remontti- ja nikkarointihommien pohjalta. Tarkoituksena on, että jatkossa eri alojen osaajia löytyy osuuskunnasta siten, että palvelupohjaa laajennetaan entisestään.

Osuuskunnalta saa myös sosiaalihuoltolain mukaisia arvonlisäverottomia tukipalveluita päivittäiseen elämiseen omassa kodissa. Osuuskunnan palvelut kotitalouksille ovat kotitalousvähennyskelpoisia. Jäsenet tekevät työtehtäviä joko yksin tai porukalla työn tilauksen mukaan.

Osuuskunnan palveluja on tilattavissa Turussa ja ympäristökunnissa (sosiaalipalveluja Turussa ja Kaarinassa) päivystyspuhelimesta 046 923 3007 arkisin kello 9–18.

Kommentoi

Palvelut