Moottori nousi Suomen suurimmaksi autolehdeksi

Moottori nousi tuoreen levikintarkastuksen myötä autoilun ja tekniikan aikakauslehtien levikkiykköseksi. Moottorin levikki on nyt 110 280 kappaletta  Kuvakaappaus

toimitus

Moottori on noussut tuoreen levikintarkastuksen myötä autoilun ja tekniikan aikakauslehtien levikkiykköseksi. Moottorin levikki on nyt 110 280 kappaletta (LT2015).

Levikin kasvu edellisestä vuodesta on 1,2 prosenttia. Moottorin levikki on ollut tasaisessa kasvussa jo yhdeksän vuotta peräkkäin.

Moottorin jälkeen levikkikakkosena on aikaisemmin ykkössijaa pitänyt Tekniikan Maailma, jonka levikki on nyt 99 192 kappaletta. Kolmantena on Tuulilasi 49 468 kappaleen levikillään. AutoBild Suomen viimeisin tarkastettu levikki on 37 615 (LT2013).

– Levikin kasvu median myllerryksen keskellä on todella arvokasta. Moottori on pyrkinyt kehittymään ja uudistumaan jatkuvasti. Tärkeä mittari tässä on lukijatutkimusten lisäksi se, kuinka arvokkaaksi jäseneduksi Moottori Autoliitossa koetaan. Kun lehti pystyy olemaan matkanjatkamispalvelun ohella tärkein syy kuulua Autoliittoon, kertoo se siitä, että lehteä on onnistuttu kehittämään lukijoiden toivomaan suuntaan, arvioi Moottorin päätoimittaja Eila Parviainen

Moottori koeajaa auto- ja moottoripyöräuutuudet ja kertoo niistä lukijoille. Moottorissa viihdytään monipuolisen auto- ja liikennesisällön lisäksi myös matkaillen. Noin kolmasosa lehden sisällöstä esittelee matkakohteita Suomesta ja ulkomailta.

Painetun lehden rinnalla lukijaa palvelee verkkosivusto osoitteessa www.moottori.fi Se tarjoaa uutta sisältöä myös painetun lehden ilmestymiskertojen välissä.

– Aikakauslehti ei koskaan ole pystynyt toimimaan uutismediana, mutta verkkosivusto laajentaa Moottorin tarjonnan myös uutisointiin.

Moottori.fi eivaadi rekisteröitymistä. Se on ilmainen palvelu, jonka tarkoituksena on tuoda Moottoria tutuksi uusille lukijoille. Samalla se antaa painetun Moottorin lukijoille lisää tietoa ja kommentointien kautta myös paikan vaikuttaa.

Moottori on perustettu vuonna 1925 ja ilmestyy nyt painettuna 11 kertaa vuodessa. Moottorin julkaisija on Autoliitto ry ja kustantaja Keskisuomalainen-konserniin kuuluva SLY-Aikakauslehdet Oy. Myös Etelä-Suomen Median lehdet kuuluvat Keskisuomalainen-konserniin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu