Mäenpään hupparishowta ei paineta villaisella

Olavi Mäenpää saapui valtuustoryhmien puheenjohtajien kokoukseen maanantaina Soldiers of Odin -hupparissa ja illan valtuustoon katupartion kauluspaidassa. lukijan kuva

Teija Uitto

Turun kaupunginvaltuutettu Olavi Mäenpään (sr.) Soldiers of Odin -hupparishow johtaa seurauksiin. Muissa valtuustoryhmissä on halua irtisanoa Mäenpää sopimusryhmästä.

– Soldiers of Odin -katupartiot on laajasti tyrmätty poliisin ja eri eduskuntapuolueiden toimesta. Turun ei pidä tehdä poikkeusta linjaan. En voi mitenkään nähdä olevani samassa rasismin vastaisessa julkilausumassa valtuutettu Mäenpään kanssa, vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Niina Ratilainen (vihr.) sanoo. Samaa mieltä on myös kokoomuksen valtuuston 1. varapuheenjohtaja Lauri Kattelus.

– Keskustelemme asiasta sopimusryhmien puheenjohtajien kesken ja katsotaan sitten keskustelun jälkeen miten toimimme. Valtuustoryhmien väliseen sopimukseen kuuluu osana kaikki sen liitteet, eikä rasismin vastainen sitoumus ole tästä poikkeus.

Mäenpää sanoo Turkulaiselle, ettei kyse ollut vain hupparista.

– Totta kai olen mukana Soldiers of Odin -katupartiossa. En muuten olisi voinut pukea hupparia.

Hänen mielestä katupartiotoiminta ei ole rasistista.

– Mäenpään on turha luikerrella irti siitä, että ihmisryhmien välistä levottomuutta lietsova katupartion tunnusten näkyvä ja julkinen kantamainen ei olisi rasistinen teko, Kattelus toteaa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Huppari oli protesti - Turkulaisvaltuutettu mukana Soldiers of Odin -katupartiossa
    15.3.2016 9:21

Kommentoi

Palvelut