MLL auttaa nuoria saamaan kesätöitä

Anna Hällfors sai MLL:n tukeman kesätyöpaikan viime vuonna Martinex Oy:lta. MLL/Maarit Salminen

toimitus

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Turun paikallisyhdistys on useampana vuonna edistänyt Turussa nuorten kesätyön saantia. Tänä kesänä 10 tukioppilaana toimivaa nuorta saa yhdistyksen avulla työpaikan, jonka nuori hakee itse. MLL Turku maksaa yritykselle neljän viikon työjaksosta rahallista tukea 800 euroa.

Nuorten on vaikea löytää nykypäivänä kesätöitä sillä yhä useammin yrityksillä ei ole ajallisia tai taloudellisia resursseja perehdyttää nuorta lyhytkestoiseen työhön.

– Kuten muutkin työpaikat, myös kesätyöt kulkevat usein hiljaisia reittejä jo tutuille työntekijöille tai vaikkapa nykyisten työntekijöiden lapsille. Onneksi useat työnantajat järjestävät nuorille suunnattuja kesätyökampanjoita, joiden avulla työn löytäminen helpottuu MLL:n Varsinais-Suomen piirin henkilöstökoordinaattori Tuula Kukkonen sanoo.

Kesätyömahdollisuudesta kerrottiin nuorille jo tukioppilaskoulutuksessa. Viime vuonna Martinex Oy:lle työllistynyt Anna Hällfors sanoo, että olisi ollut tyhmää olla hakematta paikkaa.

– Onneksi me kaikki, ketkä haimme kesätyötukea, saimme kesätyön. Kesätöissä sosiaalisen elämän lisäksi parasta on kerryttää työpaikkoja ansioluetteloon sekä saada oikeasti omaa raha, Anna kertoo.

Ennen maaliskuun alkua kymmenen MLL:n kouluttamaa tukioppilasta on saanut perehdytyksen kesätyöhakuun. Nyt nuorten tehtävänä on löytää itse työpaikka lapsi- ja nuorisotoiminnan järjestöistä tai yrityksistä.

– Moni yritys saisi tuen avulla innokkaan ja oppimishaluisen työntekijän, joka varmasti levittää hyvää sanomaa yrityksestä eteenpäinkin. Työn sopivuutta MLL:n toiveisiin ei tarvitse pohtia liikaa; riittää, että työ liittyy jollain tavalla lapsiin tai nuoriin, kehottaa Kukkonen.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri tukee MLL:n Turun yhdistystä kesätyöasioissa. Työllisty järjestöön -hanke on niin nuorten työntekijöiden kuin työtä tarjoavien yritysten ja yhdistysten tukena hakuprosessista alkaen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut