Tämä saattaa olla yksi parhaista lammasresepteistä

RUOKA Marokkolaisessa keittiössä lammas sulaa suussa.

Luumulammas valmistetaan perinteisesti tagine-padassa, mutta sen voi hyvin tehdä myös tavallisessa kannellisessa kattilassa. Crista Lassfolk-Feodoroff

Crista Lassfolk-Feodoroff

Luumulammas

1,5 kiloa lampaanviulua tai mureaa lampaan osaa 3 sipulia 5 valkosipulinkynttä 2 rkl öljyä 1 kanelintanko 1 rkl keltaista currya nippu tuoretta persiljaa nippu tuoretta korianteria hyppysellinen sahramia 1 tl mustapippuria suolaa oman maun mukaan 1 rkl tuoretta inkivääriä 1 rkl tuoretta kurkumaa noin 5 dl vettä 10 kpl kuivattuja luumuja 2 tl hunajaa 1/2 rkl kanelijauhetta 1 rkl voita 1 dl kuorittuja manteleita 2 rkl seesaminsiemeniä korianterin lehtiä koristeluun

Paista lihaa, sipulia, mausteita ja öljyä kattilassa noin seitsemän minuuttia. Lisää vettä kattilaan, kunnes se peittää suurimman osan lihasta. Lisää seokseen tuoreet yrtit sidottuna yhdeksi nipuksi. Laita kansi päälle ja anna paistua 35 minuuttia tai niin kauan, että liha kypsyy. Seuraa paistumista vähintään viiden minuutin välein.

Nosta yrttinippu pois padasta. Laita erilliseen kattilaan kuivatut luumut, kaneli ja vettä ja paista noin vartti. Lisää lopuksi nokare voita. Paista mantelit öljyssä kultaisen ruskeiksi, siivilöi ne erilliseen astiaan.

Nosta lihat tarjoiluastiaan ja kaada päälle siivilöityä lientä parin sentin verran. Nosta liemestä siivilöidyt sipulit lihan joukkoon. Nosta luumut kattilastaan ja pyörittele ne seesaminsiemenissä. Asettele luumut koristeeksi. Ripottele kauniisti paistuneet mantelit lihan ja liemen ympärille. Lopuksi ripottele korianterisilppua päälle.

Tarjoile leivän tai kuskusin kanssa.

Kuskus

4 dl kuskusia 1 tl suolaa 1,5 rkl oliiviöljyä kanelia 1 l kiehuvaa vettä

Laita kuskus pannulle, lisää öljy ja suola. Sekoita todella hyvin. Lisää kiehuvaa vettä, kunnes vettä on noin sentti kuskusin päällä. Anna seisoa kannen alla 15 minuuttia. Ota kansi pois ja hiero kevyesti käsilläsi jyvät erilleen toisistaan. Koristele kanelilla.

Testaa myös bastillia-piiras ja maapähkinäleivonnaiset! Niiden ohjeet löydät täältä.

Bastilla-piiras on makumaailmaltaan hyvin hienostunut, yhtä aikaa sekä suolainen että makea.

Makeat griyba-leivonnaiset saavat pehmeän makunsa maapähkinästä. Juomana minttutee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu