Moottoripyörien vakuutusvertailu: Hintaero jopa 3 700 euroa vuodessa!

LIIKENNE Moottori vertaili käytettyjen moottoripyörien vakuutuksia. Hintaerot nousivat yllättävän suuriksi.

Vertailun suurin hintaero on 3710 euroa vuodessa Turvan ja Pohjantähden välillä, kun 22-vuotias haltija ajaa Kawasaki ZX 1400:lla ilman ABS-jarruja. Kawazaki

Moottori.fi

Teksti: Juha Peltonen

Moottori vertaili yhdeksänvuotiaiden moottoripyörien vakuutushintoja seitsemässä eri vakuutusyhtiössä.Suurimmat hintaerot paljastuivat isoilla yli 1000-kuutioisilla moottoripyörillä.

Pääsääntö näyttää olevan, että 22-vuotiaille moottoripyörän vakuuttaminen on kalleinta ja 35-vuotiaille halvinta.Kun kuskin mittarissa on 45 vuotta, kallistuu vakuutus hivenen kymmenen vuotta nuorempiin verrattuna.Folksamilla haltijan ikä ei vaikuta vakuutushintaan.

Vertailun tiedoilla vakuutusyhtiöt voi laittaa järjestykseen edullisimmasta kalleimpaan: If, Turva, Lähitapiola, Pohjola, Folksam, Fennia ja Pohjantähti.

If kerää eniten ykkössijoja ja on edullisin kaikki esimerkkitapaukset summattuna.Turva on kokonaisvertailun kakkonen, vaikka ei kevariluokassa loistakaan. Pronssille pääsee Lähitapiola, jonka neljä ykkössijaa ovat keskikokoisissa moottoripyörissä.Pienimmillään yhtiöiden väliset erot ovat kilpaillussa keskikokoisten pyörien ryhmässä, mutta mallikohtaisia poikkeuksia on paljon.

Usein muut muuttujat vaikuttavat vakuutushintaan enemmän kuin moottoripyörän vuosimalli.Vertailun suurin hintaero on 3710 euroa vuodessa Turvan ja Pohjantähden välillä, kun 22-vuotias haltija ajaa Kawasaki ZX 1400:lla ilman ABS-jarruja.

Vertailua varten vakuutusyhtiöiltä pyydettiin valittujen moottoripyörien lakisääteisen liikennevakuutuksen ja vapaaehtoisen vahinkovakuutuksen eli kaskon vuosihinnat kummankin vakuutuslajin osalta erikseen.

If kerää eniten ykkössijoja ja on edullisin kaikki esimerkkitapaukset summattuna.Turva on kokonaisvertailun kakkonen, vaikka ei kevariluokassa loistakaan."

Vertailu osoittaa, että suhteelliset hintaerot eri yhtiöiden kasko- ja liikennevakuutusten välillä ovat niin isoja, että vasta molempien vakuutusten yhteenlasketulla hinnalla voi päätellä, mikä yhtiö omalla kohdalla on edullisin.Halpa liikennevakuuttaja saattaa veloittaa kaskosta todella kovan hinnan kilpailijaan verrattuna tai toisinpäin.

Kaikki hinnat pyydettiin pienimmän omavastuun mukaan ilman maksutapa-, keskittämis- tai muita alennuksia helsinkiläiselle motoristille uuden asiakkaan lähtöbonuksilla vuoden 2016 alusta voimassaolevin hinnoin.

Uuden asiakkaan lähtöbonus liikennevakuutuksessa on kaikilla yhtiöillä 20 prosenttia, vain Folksamilla bonukset lähtevät nollasta.Täyskaskossa lähtöbonus on 70 prosenttia muilla paitsi 60 prosenttia tarjoavalla Pohjolalla.

Pienin omavastuu kaskossa on niinikään Pohjolan 150 euroa, kaikilla muilla 200 euroa. Keskittämisalennusta myöntävät Folksamia lukuun ottamatta vertailun kaikki vakuuttajat. Sen saa tyypillisesti kolmen vakuutuslajin hankkimisesta samalta yhtiöltä.Lisäksi Turva antaa alennuksia ammattiliittojen jäsenille, LähiTapiola S-ryhmän bonuksia ja Pohjolan hintoja alentaa Osuuspankin asiakkuus.

Uuden asiakkaan lähtöbonus liikennevakuutuksessa on kaikilla yhtiöillä 20 prosenttia, vain Folksamilla bonukset lähtevät nollasta."

Fennia pudottaa ensimmäisen vuoden kaskon hinnasta 20 prosenttia, jos vakuutuksen ostaa verkkokaupasta.Yhdessä vuosierässä vakuutuksensa maksava hyötyy Folksamin, Pohjantähden tai Pohjolan asiakkaana.Alennukset voivat olla yhteensä yli 30 prosenttia.

Kun niiden lisäksi otetaan huomioon oma vahinkohistoria eli bonukset ja moottoripyörien mallikohtaiset hintaerot vakuutusyhtiöiden välillä, kasvaa muuttujien määrä sellaiseksi, että tarjousten pyytäminen eri yhtiöistä todella kannattaa.

Vaikka keskittäminen pääsääntöisesti kannattaa, ei edullisin liikennevakuuttaja välttämättä ole halvin koti- tai henkilövakuutuksissa.Kokonaishinta ratkaisee keskittämisen hyödyt.

Lopullinen totuus juuri omalla kohdalla selviää hyödyntämällä vakuutusyhtiöiden kotisivujen laskureita.Kaikkien vertailuyhtiöiden kotisivuilla on vakuutuslaskuri, mutta laskurissa oleva tuote voi yhtiöstä riippuen olla eri kuin tässä vertailussa on mukana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu