Jipun illat haavojen hyväksymiselle

Jippu kertoo, että tapahtuman nimi tarkoittaa ihmisyyden ydinsanomaa.

toimitus

Turun Mikaelin seurakunnassa musiikkievankelistana työskentelevä laulaja Jippu järjestää helmi-toukokuussa Turussa ”Haavani on lahjani” -iltatapahtumia.

– Tapahtuman nimi tarkoittaa ihmisyyden ydinsanomaa, sitä miten me selviämme haavojemme kanssa läpi tämän elämän, Jippu kuvailee.

– Sinne ovat kaikki tervetulleita, ei tarvitse olla uskossa. Puhumme tavallisista elämänasioista, kuten mitä on olla avioliitossa ja mitä on erota, kun perhe hajoaa. Se on aika keskeinen kipu tässä maailmassa.

– Meidän ei tarvitse parantua, pyhittyä tai muuttua, vaan kaikki ne kivut jotka meillä on, ovat ikään kuin Jumalan siunaamia. Iltojen tarkoitus ei ole, että sinne tulisi jonossa ihmisiä parantumaan, vaan hyväksymään itsensä sellaisena kun he ovat, Jippu sanoo.

– On hyvä asia saada elämänsä kuntoon, mutta jos jatkuvasti tavoitellaan ”ihmeparantumista”, silloin ei pystytä kohtaamaan sitä todellista kipua mikä meissä on, hän kuvailee.

Tapahtumissa vierailee suomalaisia gospel-artisteja, kuten Tommi Kalenius, Hanna-Maria ja Olli Helenius sekä Mikaveli, joka on uusi kovassa nosteessa oleva räp-stara. He esittävät yhdessä Jipun kanssa kunkin tapahtuman teemaan liittyviä lauluja ja keskustelevat ajankohtaisista aiheista.

– Aiheet voivat liittyä luopumiseen, hylkäämiseen, kuolemaan tai avioeroon. Keskustelemme myös pariskuntien kanssa minkälaisia kriisejä ihmiset käyvät läpi pitkässä, nuorena aloitetussa avioliitossa. Ja miten he pysyvät yhdessä toistensa kanssa tässä maailmassa, jossa tuntuu siltä, ettei kukaan pysy kenenkään kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu