Robin Hull – turkulainen snookerin ammattilainen

Biljardin ystävät toki tuntevat nimen Robin Hull. Monelle penkkiurheilijalle ”Roopen” laji on vieras, vaikka snooker on maailmalla erittäin suosittu.

Robin Hull on Suomen ainoa snookerin ammattilainen. Aura Biljardi tarjosi kakkukahvit pelimiehelle arvokkaan turnausvoiton kunniaksi. Hannu Tuominen

Turkulaisen toimitus

Nyt, kun Robin Hull voitti taannoin ensimmäisenä pohjoismaalaisena ammattilaispelaajana kansainvälisen turnauksen, on turkulaisen snookertähden nimi tullut monelle tutuksi. Television urheilukanavien ansiosta moni suomalainen on perehtynyt kotisohvillaan snookerin kiehtovaan maailmaan.

MUUTTO ENGLANTIIN

Suomen ainoa snookerammattilainen hurahti lajiin jo nuorena. Kehitys oli nopea. Hull voitti alle 21-vuotiaiden maailmanmestaruuden vuonna 1992. Siitä alkoi myös miehen ammattilaisura. Koulunkäyntikin jäi vähemmälle, kun vanhempien vastustellessa nuorimies muutti Englantiin, snookerin emämaahan.

Sopeutumista uuteen maahan varmasti auttoi Robinin kielitaito. Lontoon murre luonnistuu helposti, onhan Robinin isä englantilainen.

Robin Hull on toistaiseksi ainoa suomalainen, joka on osallistunut snookerammattilaisten Main Touriin. Uralla on ollut myös vastoinkäymisiä, sillä Robin lopetti uransa kertaalleen vuonna 2008 terveydellisistä syistä. Paluu ammattilaisympyröihin tapahtui kuitenkin muutaman sapattivuoden jälkeen.

MESTARUUSPOKAALI TURKUUN

41-vuotias Robin Hull voitti Englannissa pelatun Shootout-turnauksen. Shootout on snookerin turnaus, jossa ottelu kestää vain 10 minuuttia. Voittaja on se, jolla on ajan loppuessa enemmän pisteitä.

Kisaan osallistui 64 pelaajaa. Vaikka Hull ei ole rankinglistojen kärjessä, hän voitti arvostetun turnauksen. Mestaruudesta Hull sai voittopystin lisäksi muhkean rahapalkinnon. Liki 40000 euron palkintosumma avittaa pelaamista jatkossakin.

Aura Biljardi tarjoili sankarilleen ja hänen ystävilleen turnausvoiton kunniaksi kakkukahvit. Robinilla on sponsorinsa tiloissa oma pelipöytä aina valmiina harjoittelua varten.

- Tästä paikasta on tullut minulle toinen koti. Täältä on hyvä lähteä harjoittelun jälkeen kilpailemaan, fiilistelee aina niin rennonoloinen Robin Hull.

Hannu Tuominen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu