Ura Basket jyräsi jälleen TuNMKY:n – paikalliskamppailu keräsi korisfanit katsomoon

Harmi, että nämä nuoret Turun alueen koripalloilijat pääsevät nauttimaan paikallispelin tunnelmasta vain pari kertaa kaudessa. Yleisökin viihtyisi, jos paikallisderbyjä olisi useammin.

Aloitusheitto. Tämän jälkeen Ura Basket jyräsi TuNMKY:n toistamiseen tällä kaudella. Hannu Tuominen

Turkulaisen toimitus

ENNAKKOASETELMA

Ensimmäisessä kohtaamisessa Ura Basket pyyhki Namikalla Nunnavuoren palloiluhallin lattiaa. Kaarinalaiset suorastaan jyräsivät silloin turkulaisten yli. Ottelu oli ohi muutamassa minuutissa. Liki kahdenkymmenen pisteen ero syntyi jo ottelun ensimmäisellä neljänneksellä.

Nyt oli odotettavissa tasaisempi vääntö. Namikan viime pelit ovat kulkeneet ja voittojakin on tullut. Tosin myös uralaiset ovat parantaneet peliään. Naapurikaupungin joukkueet tuntevat toisensa hyvin. Nuoret TuNMKY:n Eero Innamaa ja Ura Basketin Riku Laine ovat olleet omissa joukkueissaan tärkeässä roolissa.

KUINKAS NYT KÄVIKÄÄN

Littoisten monitoimitalo täyttyi molempien joukkueiden kannattajista. Odotukset olivat molemmilla puolilla korkealla. Mutta valitettavasti tälläkään kertaa ei koettu järin suurta ottelua. Ura Basket meni menojaan pelin ensimmäisestä minuutista alkaen.

Ensimmäisen jakson jälkeen Ura Basket johti jo numeroin 24-9. Tauolla joukkueiden ero oli neljätoista pistettä (43-29). Toisella puoliskolla Ura Basket oli jo liki parinkymmenen pisteen johdossa. Siinä vaiheessa, kun turkulaiset kirivät eron kahteentoista pisteeseen, olisi tarvittu Namikalta isoja koreja. Niitä ei tullut ja loppupeli menikin lähinnä sählätessä. Ura Basket voitti paikallisottelun numeroin 84-66.

URAN PITUUS- JA PAINOYLIVOIMA

Ura Basketin Kraidon Woods (205 cm/104 kg) ja Teemu Ritanotko (202 cm/120 kg) liikkuvat eri korkeuksissa kuin turkulainen kevyempi vastustajansa. Verkkaisesti liikkunut Amerikan apu Woods plokkasi helposti monta vastustajan heittoa, nappasi levypalloja ja heitti siinä ohessa 19 pistettä.

TuNMKY:n Eero Innamaa pelasi muhkeat minuutit (34 min) ja heitti paljon. Välillä upposi, välillä ei. Joukkueensa 66 pisteestä Innamaa ja Mikael Laihonen pussittivat kaksistaan 47 pistettä! Ura Basketilla pisteet jakautuivat tasaisemmin (Woods 19, Suomi 14, Laine 12, Ritanotko 11, Kukkonen 8).

MITÄ TULIKAAN SANOTTUA

- Taas sama kuin viimeksi. Päästettiin Ura karkumatkalle heti alussa. Meiltä huono alku, mutta myös vastustajalta hyvää puolustusta. Viimeksi kotimatsissa joukkueen lataus meni yli, tänään kävi sama juttu. Näitä pelejä on kuitenkin kiva pelata. Pitää nauttia (Eero Innamaa).

- Vaikea peli meiltä. Olemme olleet tämän vuoden puolella paremmin liikkeellä. Kaikki kunnia Uralle, ottivat meidän liikkeen pois. Meidän heitot olivat tänään vähän sinne sun tänne. Korin alla saatiin kyllä takkiin, varsinkin alussa (Juha Ruohonen, TuNMKY, valmentaja).

- Nämä ovat kauden kohokohtia. Näitä odotetaan. Eilen meillä oli vuoden parhaat harjoitukset. Olimme valmiita. Lataus oli kohdillaan. Näitä pelejä saisi olla enemmänkin (Tapio Nieminen, Ura Basket, valmentaja).

Hannu Tuominen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu