Omakotiasuja, haluatko säästää 130 euroa kuussa? Tällä muutoksella onnistut

Säännöllisesti ja oikeaoppisesti tulisijaa käyttämällä voi säästää lämmityskuluissa. Ari Peltonen

Anne Koski

Ahkera tulisijan lämmittäjä voi säästää kuukausittain merkittävän summan rahaa, neuvotaan Tulisija- ja savupiippuyhdistyksestä.

Uudella, tehokkaalla varaavalla tulisijalla lämmittämällä ja hyvälaatuista sekapuuta oikein polttamalla voi säästää lämmityskuluissa noin 1000 kWh/pinomotti.

Polttamalla varaavassa tulisijassa korillisen polttopuuta päivässä talvikuukauden aikana voi säästää lämmityskuluissa hyvinkin 130 euroa.

Suomessaon kohistu viime viikot nousevista sähkönsiirtohinnoista. Yhdistyksestä muistutetaan, että tulisijalla lämmittäminen paitsi säästää, se on myös sähköverkosta riippumaton lämmönlähde ja tarpeellinen osa suomalaisen pientalon lämmitysjärjestelmää. Sähkön siirtohintaan yksityinen ihminen voi vaikuttaa vähän, mutta sähkön kulutukseen onneksi sentään vielä voi.

Tulisijalla lämmittäminen auttaa säästämään energiakustannuksissa ja tuottaa lämpöä sähkökatkostenkin aikana. Taittaessaan sähkön kulutushuippua pakkaskausilla se vähentää tuontisähkön tarvetta ja parantaa Suomen huoltovarmuutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu