Amirkhanin UFC-matsin näkee Kupittaalla livelähetyksenä

Makwan Amirkhanin Lontoon ottelua voi seurata Kupittaan urheiluhallissa.

Teemu Nurmi

Kupittaan urheiluhallissa hellitään 27. helmikuuta vapaaottelun ystäviä oikein kunnolla. Sen lisäksi, että hallissa matsataan paikan päällä kuuden ottelun Fight Night Finland 12, voi katsomossa seurata myös livestriimausta UFC:n Lontoon tapahtumasta, jossa häkkiin kapuavat turkulaisottelijat Makwan Amirkhani ja Teemu Packalen

– Tiedän, että esimerkiksi moni "Makun" fani matkustaa Lontooseen katsomaan miehen matsia, mutta niiden, jotka eivät lennä sinne asti, tarvitsee matkata vain Kupittaalle nähdäkseen sankarinsa otteet, FNF:n promoottori Perttu Haanpää sanoo.

Myös Amirkhani on itse innoissaan siitä tiedosta, että kotikaupungissa voidaan seurata livenä ottelua Mike Wilkinsonia vastaan.

– Olen varma, että tunnen Lontoossa sydämessäni kannustuksen, jonka Kupittaan katsomosta saan, juuri Vuoden Turkulaiseksikin valittu vapaaottelija vakuuttaa.

UFC:n matsien näyttäminen livestriimin kautta Kupittaalla on monen iloisen sattuman summa. Asiat kun olisivat voineet kääntyä täysin toisinpäinkin.

Fight Night Finland oli päättänyt tapahtumapäivämääräkseen 27.2. Urheiluhallikin oli jo varattu, kun UFC ilmoitti pitävänsä samana päivänä Lontoossa otteluillan höystettynä Amirkhanilla ja Packalenilla. Matseja voi Suomessa seurata netistä Viaplayn kautta.

– Silloin iski kauhea paniikki. Ajattelin ensimmäiseksi FNF:n peruuttamista, mutta sitten mietin, jos Kupittaalle saisikin rakennettua monen tuhannen ihmisen UFC-katsomon livestriimauksella, Haanpää toteaa.

Viaplayn Suomen markkinointiosasto innostui Haanpään ehdotuksesta ja kun UFC näytti vihreää valoa, sai Haanpääkin mielenrauhan ja upean tapahtumakokonaisuuden järjestettäväkseen.

UFC ei helpolla livestriimaus-lupia myönnä. Turun FNF 12 lienee ensimmäinen vapaaottelutapahtuma Suomessa, joka kyseisen luvan on saanut.

– Jos UFC tuo tapahtumansa jonain päivänä Suomeen, olisimme mielellämme heidän yhteistyötahonsa. Siksi on tärkeää saada Kupittaan illasta videomateriaalia innokkasta ja runsaslukuisesta yleisöstä, Perttu Haanpää sanoo.

Amirkhanin ja Packalenin matsien livestriimaus muuttaa Fight Nightin perinteistä aikataulua. Tapahtumassa on 13 ottelun sijaan nyt 6 matsia. Ottelut alkavat kello 16 ja UFC-lähetys kello 19.

FNF 12 27.2.2016 ottelukortti

- 77,1 kg Juho Valamaa, Primus vs. Omar Jesus Santana, Espanja

- 70,3 kg Patrik Pietilä, Primus vs. Anthony Dizy, Ranska

+ 93 kg Miika Mehmet, Primus vs. Rokas Stambrauskas, Liettua

- 77,1 kg Mika Kuronen, FFG vs. Raimondas Sinica, Liettua

- 77,1 kg Olli Santalahti, FFG vs. Atte Ala-Kortesniemi, RNC

- 70,3 kg Janne Rantanen, FightFarm vs. Jani Ketolainen, MMA Kotka

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää