Kokoomus liputtaa yhä ratikkahankkeen puolesta

Ratikka on investointi tulevaisuuteen, kokoomuslaiset toteavat. Turun kaupunki

toimitus

Kokoomuksen Niko Aaltonen ja Sini Ruohonen, jotka vaikuttavat Turun kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnassa, puolustavat Turun ratikkahanketta.

Ratikan puolesta linjattiin Turun Kokoomuksessa jo vuoden 2012 kuntavaaliohjelmassa.

– Ratikkaratkaisu luo ennustettavuutta maankäyttöön. Raiteita moititaan siitä, että niitä ei voi siirtää kuin bussilinjoja. Ratikan pysyvyys on kuitenkin laajemmassa kuvassa juuri se tekijä, joka luo edellytykset pitkän aikavälin kaupunkisuunnitteluun, Turun Kokoomuksen varapuheenjohtajana toimiva Ruohonen selvittää.

Ratikkahanke on heidän mielestään tulevaisuusorientoitunut ratkaisu, jonka hyödyt ulottuvat useille eri sektoreille. Raiteiden varrelle tulee rakentumaan haluttuja asuntoja, uusia työpaikkoja ja palveluja.

Maa-alueiden arvonnousu ja kaupunkirakenteen luonteva tiivistyminen ovat ratikan keskeisiä vaikutuksia.

– Ratikka antaa sekä yrityksille että uusille asukkaille signaalin, että Turku on kasvava ja menestyvä kaupunki. Eteenpäin katsovat kaavoitusratkaisut kannustavat investoimaan Turkuun ja näin saadaan sekä uusia työpaikkoja että palveluja, sanoo kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Niko Aaltonen.

Molemmat korostavat, että ratikkainvestoinnin kulut tulevat jakaantumaan useille vuosille. Lisäksi ratikka tuo kaupungille myös tuloja maankäyttösopimuskorvausten ja tontinluovutustulojen seurauksena. Valtion 30 prosentin rahoitusosuus pitää Aaltosen ja Ruohosen mukaan olla päätöksen ehtona.

– Ratikka parantaa joukkoliikenteen saavutettavuutta ja käyttöastetta. Sähköbussit ja runkolinjastot tulevat kaupunkiin joka tapauksessa, ja ratikka onkin täydentävä eikä korvaava joukkoliikenneratkaisu.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut