Muumimukien suosio huipussaan – Maksaisitko täydestä kokoelmasta 13 500 euroa?

Kuvituskuva Anton Soinne / Arkisto

Jari Pietiläinen

Jo maailmanlaajuisiksi klassikoiksi nousseiden Arabian Muumipeikko-mukien suosio ei osoita mitään laantumisen merkkejä. Keräilyyn vihkiytyneimmät ovat valmiita maksamaan harvinaisuuksista kevyesti satojakin euroja.

Huuto.netissä on vastikään tullut myyntiin lähes täydellinen vanhempien muumimukien kokoelma, jonka lähtöhinta oli 12 500 euroa, mutta kohteeseen on jo tullut huutoja, joten hinta on kohonnut jo 13 500 euroon.

Keski-Suomessa Viitasaarella sijaitsevassa kokoelmassa on yli 60 mukia ja lisäksi koko joukko muita muumiastioita. Monissa mukeissa on keräilijöiden arvostaman tarrat jäljellä – eli ne ovat täysin käyttämättömiä.

Kokoelman hittinä on muun muassa Fazerille tehty muki, jota valmistettiin aikoinaan vain neljäsataa kappaletta. Monia huutajia saattaa kiinnostaa myös reilun 2 000 kappaleen painoksena tehty Muumipeikko unelmoi -muki.

– Mielestäni tästä puuttuu vanhoista mukeista vain vihreä sarjakuvamuki. Samoin puuttuvien joukossa on aivan viime vuosien mukeja, joita varmasti saa vielä kaupasta, arvioi kohteen myyjä.

Hän on kerännyt muumimukit yksitellen vuosien varrella. Huutokauppa päättyy 28. helmikuuta.

Tuurin kyläkauppiaana tunnettu Vesa Keskinen osti reilu vuosi sitten 71 muumimukin ja 41 muun muumiastian kokoelman, jolle tuli hintaa 16 000 euroa.

Arabian ensimmäiset Muumi-lastenastiat ja sarja pienoishahmoja otettiin tuotantoon 1950-luvun lopussa.Varsinainen muumibuumi Arabiassa alkoi kuitenkin Muumien toisesta tulemisesta vuonna 1990.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut