Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muistatko nämä Vuoden Turkulaiset?

30 vuotta Vuoden Turkulainen -kilpailun voittajat ovat vaikuttaneet jopa muotiin.

– Vuoden Turkulaiseksi on valittu aika monta olematonta ja aika monta, jonka olisi voinut valita, on jäänyt valitsematta, Förin äijä tuumaili Turun kaupungintalolla, jossa vietettiin keskiviikkona Vuoden Turkulainen -kilpailun 30-vuotisjuhlaa.

Yksi tittelin voittajista on Förin äijän kaksoisveli, Markku Heikkilä Förin äijä pohti, miten kilpailu on vaikuttanut jopa muotitrendeihin.

– Juhani Tami Tamminen toi kisaan vaatehuoneensa ja koko pikkutakkikokoelmansa.

Vuonna 1990 tittelin voitti Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen ex-toimitusjohtaja Kari Ojala Hän muisteli juhlassa, miten Vuoden Turkulainen -voitto toi paljon julkisuutta.

– Arkkipiispaa myöten tuli onnitteluita.

Vuotta aiemmin kisan voitti ylipuutarhuri Arno Kasvi Kasvi muisteli, että siihen aikaan hänellä oli monta rautaa tulessa:

– Se oli sitä aikaa, kun Ruissalon puutarhan laajennushankkeet saivat tuulta alleen. Myös kasvihuoneitten Silmu-projektia alettiin suunnitella.

Kasvi naureskelee, että hän taisi tehdä turkulaisen ennätyksen:

– Minä tulin turkulaiseksi viidessä vuodessa. Olin muuttanut Turkuun vain viisi vuotta ennen kuin voitin kilpailun.

Lola Odusoga Wallinkoski nappasi tittelin vuonna 1996, jolloin hänet kruunattiin myös maailmankaikkeuden kolmanneksi kauneimmaksi. Wallinkoski oli vuotta aiemmin ihmetellyt, miten Saku Koivu voitiin valita Vuoden Turkulaiseksi. Hän mainitsi asiasta taannoin myös Radio Suomen jääkiekkokierroksen haastattelussa.

– En tuntenut siihen aikaan yhtään jääkiekkoilijaa enkä oikein ymmärtänyt, miten joukkuepelaaja voidaan valita yksilönä Vuoden Turkulaiseksi.

– Mutta se oli vain sellaista ihmettelyä. Olin nuori ja ajattelin asioista eri tavalla, Lola sanoo.