Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muista ainakin nämä, kun hankit kesäautoa – automyyjä paljastaa, millaisia menopelejä nyt halutaan

Ulkomaanmatkailun vähentyminen heijastuu myös autokauppaan.

Kamux Hämeenlinnan myyntipäällikkö Ilari Kiviniemi on huomannut, että kun ihmiset eivät pääse korona-aikana matkustelemaan, niin moni laittaa sen rahan esimerkiksi kesäautoon, moottoripyörään tai matkailuautoon.

– Jos miettii vaikka opiskelijaa, joka ostaa auton vain kesäksi, niin niissä maksimi aika lailla pyörii 3 000–5 000 euron paikkeilla. Mutta työssäkäyvien kesäautoissa hinnat saattavat nousta nyt helposti jopa 25 000–45 000 euroon, Kiviniemi arvio tiedotteessa.

Kiviniemen mukaan asiakkaat kyselevät tällä hetkellä eniten avoautoja joko kovalla tai rättikatolla sekä isoa konetta hyvällä murinalla. Ylipäätänsä avoautot alkavat kasvattaa suosiotaan kelien lämmetessä.

Mitä on otettava huomioon, jos lähtee hankkimaan kesäautoa?

– Jos pelkästään kesäksi hankkii autoa, niin melkein tärkeimpiä kriteerejä on se, että sen saa syksyllä myytyä vielä kohtuullisella hinnalla pois ja ettei siihen mitään isompia vikoja tulisi kesän aikana. Eli toisin sanoen hyvä on tarkistaa, että kaikki isommat huollot on tehty, ja että ei tarvitsisi tehdä mitään kalliimpia investointeja siihen kesän aikana. Kuten vaikkapa vaihtaa renkaita tai tuulilasia, Kiviniemi neuvoo.

Automyyjä muistuttaa myös, että hintavertailua voi tehdä hyvin netissä vastaavista autoista ja tarkistaa, ettei se ostettava kesäauto ole sieltä kalleimmasta päästä vastaaviin autoihin verrattuna.

Kamuxin suosituimmat kesäautot ovat

1. Mercedes-Benz S

2. Mercedes-Benz C

3. Volkswagen Golf

4. Ford Mustang

5. Porche 911

Kamux Oyj on käytettyjen autojen sekä niihin liittyvien palveluiden myyntiin erikoistunut vähittäiskaupan ketju.