Niilo Rantala

Niilo Rantala on suomalainen laulelmantekijä, joka on esiintynyt sekä yksin, että eri kokoonpanojen kanssa aktiivisesti vuodesta 2007. Rantala on keskittynyt säveltämään erityisesti runoutta ja on säveltänyt pidempiä kokonaisuuksia muun muuassa Saima Harmajan, Arto Mellerin, Mihaly Vaqin ja Arno Kotron runoihin. Hänen ensimmäinen julkisesti esitetty performanssiteoksensa ”Saima” kiersi Suomea vuonna 2015 kiertueen huipentuessa Kansallisteatterin Lavaklubille.

Syksyllä 2017 ilmestyy hänen ensimmäinen soolo-eepeensä "Kyynel”. Muuta syksyn antia ovat olleet ahkera keikkaileminen yksin sekä yhtyeen kanssa sekä työskenteleminen erilaisissa poikkitaiteellisissa projekteissa kuten mm. puolentoista tunnin mittaisen sävelteoksen rakentaminen Carl Th. Dreyerin elokuvaan "La Passion de Jeanne D`Arc". Musiikin lisäksi Rantala saattaa olla tuttu kasvo myös teatterista sekä televisiosta.

Lauantaina 25.11 kuulemme Logomossa läpileikkauksen Niilo Rantalan tähän astisesta tuotannosta. Luvassa on sävellyksiä kotimaisten klassikkorunoilijoiden (mm. Eino Leino, Pentti Saarikoski, Eeva-Liisa Manner) lisäksi myös maailmanrunouden klassikoihin (mm. Pablo Neruda, Jevgeni Jevtusenko) sekä Rantalan omiin teksteihin. Ilta on tällä kertaa harvinaisen riisuttu ja intiimi; lavalle ei nouse muuta kuin Niilo ja laulut, pelkistetyn pianon säestämänä. Tervetuloa!

Tapahtuman tiedot

Aika: 22:00

Köydenpunojankatu 14

Turku

20100 Turku

Luetuimmat

Uusimmat