Åbo Svenska Teater: Jane Eyre

Näytelmä Jane Eyre perustuu Charlotte Brontën samannimiseen klassikkoromaaniin (suom. Kotiopettajattaren romaani). Sen tapahtumat sijoittuvat 1800-luvun englantilaiseen luokkayhteiskuntaan, mutta juuri nyt, kaiken ympärillämme tapahtuvan myötä, ovat sen teemat jälleen ajankohtaisia: identiteetti, ennakkoluulot, ulkopuolisuus, hyväksyntä, tasaveroiset mahdollisuudet etsiä onnea ja yhteenkuuluvuuden tunnetta sekä rakkautta. Jane Eyre on köyhä, orpo ja rumaksikin kutsuttu. Kipinä sielussaan ja intuitioon vahvasti uskoen hän kuitenkin kulkee monimutkaista tietään kohti onnellisempaa ja omaehtoisempaa elämää.

Åbo Svenska Teaterin näyttämöteos ei vain kuvita romaania, vaan muuntaa sen ajattomat teemat ja omaperäisen tunnelman mielenkiintoiseksi teatteriksi. Esityksen ohjaa Susanna Airaksinen, Kari Mäkiranta säveltää uutta näyttämömusiikkia ja Pirjo Liiri-Majava suunnittelee lavastuksen ja puvut.

OHJAUS: Susanna Airaksinen
LAVASTUS & PUKUSUUNNITTELU: Pirjo Liiri-Majava
NÄYTTÄMÖMUSIIKKI: Kari Mäkiranta
ROOLEISSA: Tuuli Heinonen, Samuel Karlsson, Stella Laine, Amanda Nyman, Monica Nyman, Aaro Wichman, Bror Österlund. Adélen roolissa vuorottelevat Alma Lillkung ja Lilian Salmi.

Tapahtuman tiedot

Aurakatu 10, 20100 Turku

Åbo Svenska Teater, Päänäyttämö

Turku

Luetuimmat

Uusimmat