Punavalkoisia lauluja Turun ylioppilasteatterissa

Suomen sisällissotaa käsittelevä konsertti Punavalkoisia lauluja on kiertänyt syksyn 2018 aikana laajalti ympäri Suomea. Helmikuussa 2018 Musiikkitalossa kantaesitetty, yleisön kiitosta kerännyt kokonaisuus vierailee Turun ylioppilasteatterissa 7.-8.12.2018 klo 19.

Punavalkoisia lauluja -konsertti kertoo itsenäisen Suomen synnyinajan ilmapiiristä, tapahtumista ja kohtaloista. Konsertti käsittelee vuoden 1918 sisällissodan aikaa tarttumalla niin punaisten kuin valkoisten joukoissa laulettuihin lauluihin. Samat melodiat ovat kiertäneet puolelta toiselle ja toimineet sanoitusten kasvualustana esimerkiksi idealistiselle vapaudenkaipuulle, vankileirikokemuksille, kostonhimolle ja pilkalle. Yhdessä laulamisesta on saatu intoa, voimaa ja lohtua. Laulujen avulla on myös syvennetty vastakkainasettelua, välitetty propagandaa, perusteltu väkivaltaa ja yllytty hirmutekoihin.

Konsertin laulut pohjautuvat arkistoista löydettyihin dokumentteihin, muistiinpanoihin ja merkintöihin. Aikalaismelodioiden rinnalla konsertissa kuullaan uusia sävellyksiä, joiden kautta sodan näkökulmien ja kohtaloiden moninaisuus piirtyy esiin mosaiikinomaisena kudelmana.

Punavalkoisia lauluja -työryhmä:

Helmi Camus: laulu, piano, lyömäsoittimet
Minna Koskenlahti: laulu, ukulele, lyömäsoittimet
Tero Pajunen: laulu, kitara, lyömäsoittimet
Iida Savolainen: laulu, kellopeli, lyömäsoittimet

Liput 15/8€

Lippuvaraus: http://turunylioppilasteatteri.fi/liput/

Alennettu hinta opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille.

Lisää teatterin esteellisyydestä voit lukea esimerkiksi täältä:
http://turunylioppilasteatteri.fi/tila/

Tapahtuman tiedot

Aika: 19.00

Läntinen Rantakatu 23

Turun ylioppilasteatteri

20100 Turku

Luetuimmat

Uusimmat