Kaisa Koulu ja Anna Torkkel: Folivora

Kello tikittää ja hiekka valuu tiimalasissa. Aurinko liikkuu taivaalla, päivä vaihtuu yöksi. Jos mikään ei muuttuisi, miten ajan kulumisen tai rytmin voisi havaita? Laiskiainen (lat. folivora) viettää suurimman osan ajastaan roikkumalla ylösalaisin trooppisten sademetsien puissa. Otus on tuntemistamme nisäkkäistä hitain ja sitä katsoessamme hämmästelemme, kuinka jokin voi viettää koko elämänsä noin uneliaan oloisena. Kiire on meille tuttua ja nopeus, mutta mitä aika tai vauhti itse asiassa ovat? Eikö jokaisella olekin oma temponsa ja oma aikansa?

Kaisa Koulun ja Anna Torkkelin lapsiyleisölle suunnattu Folivora-tanssiteos palaa nykytaidetila Kutomon ohjelmistoon joulukuussa! Laiskiaisen kiehtovasta poikkeavuudesta inspiroituneessa teoksessa erilaiset kestot, vauhdit ja rytmit toimivat liikkeellisen leikin sisältönä ja lähtökohtana. Koreografia työstettiin ja löydettiin yhdessä 9-vuotiaan Aarnen kanssa, joka on myös teoksen toinen esiintyjä. Teoksen visuaalinen suunnittelu on Piia Rinteen ja äänisuunnittelu Marja Ahdin.

Keväällä 2017 samoista tekijöistä koostunut työryhmä toteutti teoksen Vuokko, jossa esiintyjänä ja kanssatekijänä oli 11-vuotias Elli. Taiteilijat kokivat lapsen läsnäolon tasa-arvoisena työryhmän jäsenenä merkittävänä, antoisana ja kiinnostavana, ja halusivat jatkaa vastaavien prosessien mahdollistamista. Työryhmä katsoo, että lapsi esiintyjänä lapsille suunnatussa teoksessa avaa esitykselle myös erityisen samaistumispinnan ja herkkyystason.

Puolituntinen esitys sopii eri ikäisille lapsille taaperoista alakoululaisiin. Lisätietoa teokseen liityvistä nykytaidetila Kutomolla 1. joulukuuta järjestettävistä Folivora-työpajoista täällä!

Koreografia: Kaisa Koulu ja Anna Torkkel yhdessä Aarne Syrjäsen kanssa
Tanssi: Kaisa Koulu ja Aarne Syrjänen
Visuaalinen suunnittelu: Piia Rinne
Äänisuunnittelu: Marja Ahti
Tuotanto: Ehkä-tuotanto, Kaisa Koulu ja Anna Torkkel
Ensi-ilta: 17.5.2018 Kutomo, Turku
Kuva: Hertta Kiiski

 

Esitykset nykytaidetila Kutomolla
ke 5.12. klo 19
pe 7.12. klo 18
su 9.12. klo 15

Liput: 12/7€, perhelippu (4 hlöä) 30€
Osta lippuja

Tapahtuman tiedot

Kalastajankatu 1 B

Nykytaidetila Kutomo

20100 Turku

Luetuimmat

Uusimmat