Yhteisilta: Hanna Ahti, Maija Mustonen ja Anna Torkkel: Feel & Simo Kellokumpu: #CHARP_solo

Hanna Ahti, Maija Mustonen ja Anna Torkkel: Feel
kantaesitys

Hanna Ahdin sekä Maija Mustosen ja Anna Torkkelin uusi teos Feel on tanssi sisäisestä, ulkoisesta, välisyyksistä ja läpäisevyydestä. Teos tarkastelee tanssin tulemista kehoon ja tilaan. Feel lihallistaa ytimessä syntyvää, saattaa sisätilaa näkyväksi ja antaa aistimusten muokata kehon pintaa. Tekijöiden haluna on kuunnella, antautua, tanssia. Olla pinnoittamaton ja avoin.

Feel rakentuu työryhmän yhteistyönä. Tekijät ovat työskennelleet yhdessä vuosia, ja tuttuus tukee teoksen työskentelyn lähtökohtia hierarkioiden ja valta-asetelmien vääntämisestä ja levähdyttämisestä. Työtapa antaa tekijöille mahdollisuuden myös keskinäiseen tukeen ja nojaan, dialogiin ja erimielisyyksiin sekä katsojan asemaan asettumiseen.

Työryhmän koollekutsuja, alullepanija: Hanna Ahti
Tanssi: Hanna Ahti, Maija Mustonen ja Anna Torkkel
Tuotanto: Ehkä-tuotanto ja Hanna Ahti
Ensi-ilta: 15.2.2019 Nykytaidetila Kutomo, Turku

 

Simo Kellokumpu: #CHARP_solo
vierailu

Simo Kellokummun #CHARP_solo on astrokoreografinen työ, joka tarkastelee avaruudellisia ja planetaarisia liikkeitä, jotka asettavat ehdot koreografiselle tulla esiin. Työ asuttaa ruumiillisuuden ja materiaalisuuden välisiä koreografisia suhteita ruumiin välittömästä läheisyydestä laajentuen interplanetaariseen mittakaavaan. Miten paikantua maailmaan, joka koostuu erilaisten liikkeellisten toimijoiden suhteista? Millaisen ruumiin ihmiselämän ajan / tilan ylittävien liikkeiden tarkastelu tuo esiin?

#CHARP_solo on yhden esiintyjän versio Kellokummun aiemmasta #CHARP-teoksesta, jonka ensiesitys oli Taideyliopiston tutkimuspaviljongissa Venetsian biennaalin yhteydessä vuonna 2017. Sooloversio ensiesitettiin Kiasmassa huhtikuussa 2018 osana Esittävien taiteiden tutkimuskeskuksen The Spring Research Day -tapahtumaa.

Esitys: Simo Kellokumpu
Video: Vincent Roumagnac
Tuotanto: Simo Kellokumpu
Yhteistyössä: Ehkä-tuotanto
Ensi-ilta: 25.4.2018 The Spring Research Day / Kiasma, Helsinki

 

Esitykset yhteisillassa nykytaidetila Kutomolla
pe 15.2. klo 19
su 17.2. klo 15

Liput: 15/10€
Osta lippuja:
www.holvi.com/shop/ehkatuotanto

Tapahtuman tiedot

Kalastajankatu 1 B

Nykytaidetila Kutomo

20100 Turku

Luetuimmat

Uusimmat