Vierailu: Mannerheim - mannen och myten

Kaksi päivää Mannerheimin elämässä
Västnyländska Ungdomsringenin vieraileva esitys. Studionäyttämöllä 13.9. klo 19 ja 14.9. klo 16.

Västnyländska Ungdomsringen rf esittää näytelmän Mannerheim - mannen och myten. Ohjauksesta vastaa Sven Sid. Teos sai kanta-esityksensä Svenska Teaternissa Helsingissä runsaat 10 vuotta sitten ja sen on kirjoittanut Per-Erik Lönnfors, Johan Storgårdsin ja Sven Sidin avustuksella.

Vuosi on 1942 ja marsalkka täyttää 75 vuotta. Hänelle on tulossa yllätysvieras, mutta kukahan se mahtaa olla? Suomi on sodassa, mutta tilanne vaikuttaa hyvältä. Marsalkan uusi sotilaspalvelija astuu kuvaan, ja marsalkan uudet saappaat pitäisi kävellä sisään. Neiti Stenvall tarjoaa upseereille kahvia ja neiti Kanasella taitaa olla muukin suhde kuin pelkkä työsuhde kenraali Airoon. Ja miten käy lentäjä Windin, kun hän saa tehtäväkseen saattaa sisään marsalkan yllätysvieras Saksasta? Kaksi vuotta myöhemmin sota ei näytäkään niin hyvältä. Ja vaikka Suomen tulevaisuutta ei vielä osata ennustaa, Mikkelissä päätetään juhlia juhannusta. Upseerit alkavat riidellä juhlissa sekä Suomen kohtalosta että Mannerheimista. Sotilaspalvelija Stolt haluaa rintamalle, ja Hans Wind joutuu sairaalaan ja ansaitsee jo toisen Mannerheimristinsä. Samalla Mannerheim yrittää suostutella presidentti Rytiä seuraamaan hänen salaista suunnitelmaansa pelastaa Suomi tappiolta.

Näytelmässä nähdään sekä surua että huumoria ja kuullaan lauluakin. Näytelmä on hieno, toisenlainen kuvaus Suomen historian ratkaisun päivistä.

Näytelmän pääkieli on ruotsia, siinä puhutaan myös paljon suomea.

"Handlingen väver också in människoförhållanden, drömmar och personliga tragedier. Det är fängslande och blir aldrig långrandigt. Det här är en helgjuten pjäs, underhållning på hög nivå. Strålande!"
Västra Nyland / Strandberg

Tapahtuman tiedot

Eerikinkatu 13

Åbo Svenska Teater, Studionäyttämö

20100 Turku

Luetuimmat

Uusimmat