Paikalliset

Luuletko tuntevasi hyvinkin Turun paikat? – testaa taitosi Turkulaisen kuvatunnistusvisassa

Tomi Karjalainen ja Anne-Marget Hellén saivat testissä tuloksen 20/25 ja saatesanat ”Hyvin tunnistettu, Turku on sinulle tuttu paikka!”.

Teemu Nurmi

Turkulaisen lokakuussa julkaiseman Turkulaisuustestin turkulainen.fi/turkulaisuustesti on tehnyt jo yli 20000 ihmistä. Nyt lehtemme tuo teille kokeiltavaksi visaisen kuvatunnistuspähkinän Tunnetko Turkua.

Testissä on 25 valokuvaa turkulaisista paikoista. Kuvat on aikoinaan julkaistu Turkulaisen jokaviikkoisessa Mist päin Turkku tämä o? -kisassa, joka käynnistyi vuonna 2011.

 

Turkulainen testautti kuvavisan Turun matkailujohtaja Anne-Marget Hellénillä, joka otti apurikseen markkinointipäällikkö Tomi Karjalaisen Turun kaupungin tapahtumapalveluista. Hellén kertoo tykkäävänsä Mist päin Turkku tämä o? -sarjasta ja se herättää keskustelua myös matkailutoimistolla.

– Arvuuttelemme silloin tällöin kuvia ja pohdimme, onko tuolla todella tuollainen yksityiskohta. Paikantunnistuskisa tekee ainakin sen, että tulee katsottua entistä tarkemmin ympäristöä, Hellén sanoo.

Kaksikko Hellén-Karjalainen aloittaa Tunnetko Turkua? -visailun hieman kankeasti noin 50 prosentin tunnistamistehokkuudella, mutta pääsee mainioon vauhtiin loppua kohti. Lopputulos on 20/25 eli Helléniltä ja Karjalaiselta jää vain viisi kohdetta tunnistamatta.

– Tämä oli vaikea, mutta hauska testi, he kommentoivat.

– Olisi pitänyt luottaa vielä enemmän intuitioon, Karjalainen pohdiskelee.

 

Anne-Marget Hellén sanoo olevansa kiinnostunut arkkitehtuurista ja kiinnittää rakennuksiin ja niiden yksityiskohtiin huomiota missä päin maailmaa tahansa hän liikkuukin. Tomi Karjalainen taas kertoo, että hänen ystävänsä sanovat miehen tekevän paljon havaintoja ympäristöstään.

Visit Turku seuraa tarkkaan, mitä kuvia Turusta otetaan. Turistien valokuvissa näkyvät tietysti Aurajoki, Tuomiokirkko ja Turun linna, mutta uusia suosikkikuvauskohteita ovat myös muun muassa uusi kaupunginkirjasto sekä Portsa.

– Veikkaan, että kun uusi Kauppatori valmistuu, tulee siitä seuraava ihastelun kohde, Karjalainen arvioi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Oletko aito vai junantuoma? Selvitä testillä, kuinka kovan luokan turkulainen olet20.10.2018 07.00
Tunnetko Turun kadut? – testaa tietosi Turkulaisen visailussa16.1.2019 07.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat