Huuhkajat tänään Liechtensteinin kimppuun kello 21.45 – ”Teemu Pukki on jääkylmä maalintekijä”

Suomi kohtaa Liechtensteinin Helsingissä 15. marraskuuta. Arkisto

Sport Content

Liechtenstein ja Suomi lähtevät tiistaina täysin eri asetelmista Vaduzin Rheinpark Stadionilla pelattavaan jalkapallon EM-karsintaotteluun. Huuhkajilla on alla upea 2–0-kotivoitto Bosnia-Hertsegovinasta ja Liechtensteinilla puolestaan 3–0-vierastappio Armeniassa.

Liechtenstein on hävinnyt karsinnoissa kaikki kolme otteluaan. Omissa on soinut 11 kertaa, eikä joukkue ole saanut itse aikaiseksi vielä ainuttakaan maalia.

Suomelta ei sen sijaan tulivoimaa puutu. Katseet kääntyvät tietenkin Teemu Pukkiin, joka rankaisi Bosnia-Hertsegovinaa kahdesti.

Tulikuuma Pukki on pistetty luonnollisesti tarkoin merkille myös Liechtensteinin päävalmentaja Helgi Kolvidssonin konsepteihin.

– Teemu Pukki on jääkylmä maalintekijä. Heidän voittonsa Bosniasta ei tullut minulle yllätyksenä, Kolvidsson kertoo Volksblatt-lehdelle.

Kolvidssonin näkee, että Suomella on täydet saumat saavuttaa lohkon kakkossija tappioitta etenevän Italian takana.

– Suomi voitti lohkonsa Kansojen liigassa ja joukkue on ollut hyvässä iskussa siitä lähtien. Heillä on koossa vahva, yhtenäinen ja kokenut joukkue.

Liechtensteinin keskikentän avainpelaajiin lukeutuva Nicolas Hasler osaa hänkin odottaa tiistaina todella hikistä iltapuhdetta.

– Jokainen ottelu on meille vaikea. Suomi on joukkueena todella vahva. Meille on nyt tärkeintä se, että pystymme ottamaan opiksi Armenia-ottelun virheistä ja pidettävä puolustuksemme tiiviinä, Hasler vinkkaa ensisijaisesti Pukin puoleen.

Ottelu alkaa tänään kello 21.45 Suomen aikaa. Sen voi kuunnella muun muassa Yle Puheesta. Ottelun tv-oikeudet omistaa Viasat ja Viaplay.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää