Video: Span murskakolarin aiheuttaneelle F1-kuljettajalle todella tuntuva rangaistus

Sport Content

Belgian F1-kisan ensimmäisessä mutkassa sunnuntaina ison joukkokolarin aiheuttaneelle Renault-tallin Nico Hülkenbergille on tuomittu peräti 10 lähtöruudun rangaistus Italian Monzassa ajettavaan F1-kisaan.

Hülkenberg tuli liian kovalla vauhdilla ykkösmutkaan ja aiheutti ison kolarin. Fernando Alonson McLaren lensi rytäkässä Charles Leclercin auton yli.

Lähtöruuturangaistuksen lisäksi Hülkenberg sai kolme rangaistuspistettä, joten hänellä on nyt yhteensä seitsemän rangaistuspistettä.

12 pistettä keräämällä kuljettaja joutuu huilaamaan yhden kisan verran.

Ferrarin Sebastian Vettel ajoi sunnuntaina suvereenilla tyylillä voittoon Belgian F1-kisassa. Vettel sai kisaan loistavan lähdön ja ohitti jo heti startissa paalulta lähteneen Mercedeksen Lewis Hamiltonin.

MM-sarjaa nyt 17 pisteen erolla Vetteliin johtava Hamilton ei enää tämän jälkeen pystynyt vastaamaan saksalaisen vauhtiin, vaan Ferrari-kuljettaja meni menojaan.

– Sain loistavan lähdön, vaikka Lewis puski minua aika paljon vasemmalle. Ajoitukseni oli kuitenkin hyvä ja heti kun pääsin hänen edelleen, niin minä tavallaan huojennuin. Sen jälkeen kisani oli todella hyvä. Mahtava viikonloppu, Vettel hehkutti voiton jälkeen.

– Olin tietysti myös onnekas osuessani ruuhkaan. Sain edellä olevat autot suorilla kiinni, enkä näin menettänyt paljoakaan aikaa, Vettel jatkoi.

Vettelin tallikaveri Kimi Räikkösen viikonloppu oli farssi. Suomalainen keskeytti jo yhdeksännellä kierroksella, kun Daniel Ricciardon auto oli kolhaissut hänen Ferrariaan kisan alussa.