Turkuun avautuu tänä kesänä kolme uutta padelkenttää

URHEILU Kaksi tulee Kupittaalle, yksi Harjattulaan.

Padel-kentät tulevat tälle kohdalle Kupittaanpuistoon. Lahtinen & Mantere

Teemu Nurmi

Turkuun rakennetaan kesäksi 2018 kolme uutta tenniksen ja squashin ominaisuuksia yhdistävän mailapeli padelin ulkopelikenttää. Yksi kentistä nousee Harjattulan Golf & Country Clubin yhteyteen ja kaksi Kupittaanpuistoon Marli Areenan ja jalkapallokenttä Kupittaa 1:n väliselle nurmialueelle, Uudenmaankadun uuden suojatien läheisyyteen. Lisäksi Turussa avataan lokakuussa kaksi sisäkenttää.

Padelkentät rakennuttaa ja omistaa turkulainen PadelPark Oy. PadelParkin kentillä mailapelistä nauttimassa voi nähdä myös maskulaissyntyisen ex-tennistähden, Jarkko Niemisen. Niemisen voi bongata pelaamassa PadelPark Oyn kenttien avajaisissa tai, jos oikein onni osuu kohdalle, saada padelviikoilla pelikaverikseen.

Nieminen kehuu padelin sopivan monen tasoisille ihmisille ja eritasoiset pelaajat voivat hyvin mitellä voitosta keskenään.

– Se on osa padelin hienoutta. Hyvä puoli on myös se, että koska padel on nelinpeli, on sen pelaaminen sosiaalista ja sopii esimerkiksi koko perheen liikuntaharrastukseksi, Nieminen sanoo.

Niemisen mukaan pitkä ura tennisammattilaisena auttaa häntä luonnollisesti pelaamaan padeliakin hyvällä tasolla, mutta eroja lajeissa tietysti on.

– Lasiseinien hyödyntäminen ja pienempi kenttäkoko tuovat mukavasti uutta ajateltavaa ja haastetta.

Padel on maailman nopeimmin kasvava urheilulaji, jolla on tällä hetkellä 35 kansallista lajiliittoa ja yli 12 miljoonaa pelaajaa lähes 80 maassa.

PadelPark Oy:n suunnitelma on laajentua koko Suomeen ketjukonseptina, jonka tilat ovat kaikilla paikkakunnilla tunnistettavia ja palvelutasoltaan yhteneväisiä.

– Fokuksemme on kaupungeissa ja vireissä matkailukeskuksissa. Kartoitamme jatkuvasti sopivia ulkotontteja ja sisäpelihalleja, toimitusjohtaja Tiia Sucksdorff kertoo.

Mikä on padel?

Mailapeli, jonka säännöt ja pelikenttä ovat eräänlainen yhdistelmä tennistä ja squashia. Kenttä on pienen tenniskentän kaltainen verkkoineen, mutta uloimpien rajaviivojen sijasta kenttää rajoittavat seinät.

Pallo saa pelissä tietyin rajoituksin osua seinään ja kimmota siitä, kuten squashissa.

Padelia pelataan sääntöjen mukaan aina nelinpelinä, mutta sitä on mahdollista pelata myös kahdestaan.

Maila on muodoltaan lyhytvartisen lasten tennismailan kaltainen, mutta lyöntipintana ei ole jänneverkko vaan keinoaineinen, rei’itetty taso, jossa yleensä on kahden kovan keinoainepinnan välissä on kevyttä ja huokoista täytettä. Pallona käytetään yleisesti tennispalloa.

Alusta voi olla keinonurmea, muovimattoa tai muuta sopivaa materiaalia. Pelikentän pituus on 20 m ja leveys 10 m ja sen jakaa kahteen osaan verkko.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää