Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Danske Bankin ekonomistit laittoivat algoritmin töihin: Tämä maa voittaa jalkapallon MM-kisat

Danske Bankin ekonomistien luoma ekonometrinen malli ennustaa jalkapallon MM-kisojen voittajan. Malli perustuu viiden edellisen MM-kisojen peleihin. Ekonometria on perinteisessä mielessä tilastotieteen menetelmien soveltamista taloudellisten ilmiöiden tutkimiseen.

– Mallin avulla olemme simuloineet MM-kisojen etenemisen. Tilastollisesti todennäköisin voittaja on nyt tiedossamme, Danske Bankin vanhempi ekonomisti Vladimir Miklashevsky kertoo Danske Bankin tiedotteessa.

– Sattumalla on kuitenkin suuri rooli jalkapallossa, joten mikään ei ole varmaa. Olemme käyttäneet mallinnuksessa Monte Carlo -simulaatiota, Miklashevsky kertoo.

Monte Carlo -simulaatio on numeerisen mallintamisen menetelmä, jossa hyödynnetään todennäköisyyslaskentaa ja tilastotiedettä.

Ennusteen mukaan jalkapallon maailmanmestaruuden pokkaa tänä vuonna Brasilia. Toiseksi tulee Saksa ja kolmanneksi Argentiina.

Jalkapallon uusi maailmanmestari tiedetään heinäkuun 15. päivä, kun Venäjällä pidettävät MM-kisat huipentuvat loppuotteluun.

Ennuste ei lupaa hyvää menestystä Pohjoismaihin. Pohjoismaisista mukana olevista maista Ruotsin todennäköisyys voittaa MM-kisat on kolme prosenttia, Tanskan kaksi ja Islannin prosentti. Isäntämaa Venäjän todennäköisyys on neljä prosenttia.