Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nappulakevät käynnistyi isolla turnauksella

JUNNUFUTIS Turun Nappulaliigan kauden avaustapahtumassa pelattiin peräti 80 matsia.

Turun Nappulaliigan kevät käynnistyi tänä vuonna poikkeuksellisesti kaikkien joukkueiden yhteisellä pelitapahtumalla.

Aloitusturnauksessa pelattiin kaikkiaan 80 peliä.

– Olemme tutustuneet Tampereella Ilveksen toimintaan, ja siellä pelataan vastaavanlainen. Toimme saman mallin Turkuun, eli kaikki joukkueet kerralla samaan paikkaan, Turun Nappulaliigan jäsenpalvelusihteeri Marika Huurre kertoo.

Kentät täyttyivät viikonloppuna, ja sääkin suosi turnausta.

– Järjestämisessä on ollut iso urakka, mutta kaikki ovat tykänneet valtavasti. Olemme tosi tyytyväisiä tapahtumaan, Huurre kiittelee.

Turnausta pääsivät hyödyntämään myös seuran pelinohjaajakurssin suorittaneet nuoret. Moni nuorista oli tuomitsemassa ensimmäistä peliään.

Myös tapahtuman buffet-kojulla riitti väkeä. Lauantaina vetovuorossa olivat Satu Hietanen ja Leena Rauvola

– Tämä on hauskaa tekemistä yhdessä. Kerätyt rahat menevät esimerkiksi pelaajien turnauksiin ja hallivuokraan. Makkara, mokkapalat, kahvi ja pillimehu vetävät aina, Hietanen kertoi.

– Yhteisöllisyys jalkapallossa kiehtoo. Mahtavaa, että Turussa pyörii tällainen toiminta, Rauvola puolestaan kehui.

Turun Nappulaliigan toiminta on tuttua monille turkulaisille jo usean vuosikymmenen ajalta. Tänä keväänä seuran toiminnassa on keskitytty toiminnan jatkuvuuden turvaamiseen niissä kaupunginosissa, joissa toiminta on viime vuosina ollut vähäisempää.

Tänä keväänä luvassa on pelitoiminnan lisäksi myös futiskoulua tytöille, kun suosittu tapahtuma, Mimmit futiskentälle, palaa monen vuoden tauon jälkeen.

– Mimmit futiskentälle on kouluikäisille tytöille tarkoitettu jalkapallokoulu. Tarkoituksenamme on innostaa tytöt mukaan lajin pariin, kertoo toiminnanjohtaja Teuvo Mäkinen

Perinteisesti vapun jälkeen käynnistyvä Turun Nappulaliigan kevätkierros tuo kaupunginosien lähikentille jälleen jalkapallovipinää, kun seuran pelaajat joko treenaavat tai pelaavat sarjapelejään lähes kaikkina arki-iltoina. Seuran toimintaan mahtuvat mukaan kaikki eskari-ikäiset ja tätä vanhemmat futaajat.

Turun Nappulaliiga on Turun suurin junnufutisseura. Seuran toiminnassa on vuosittain mukana lähes 1500 lasta ja nuorta sekä 400 vapaaehtoistoimijaa.