Sami Vatasen runnellut venäläinen ei saanut jäähyä – näin joukkuekaverit kommentoivat

Sport Content

NHL-joukkue New Jersey Devilsin pukukopissa oli keskiviikkoisen pudotuspeliottelun jälkeen harras tunnelma. Devils oli juuri menettänyt kotivoiton ja tärkeimmän puolustajansa Sami Vatasen.

Tampa Bay Lightningin hyökkääjä Nikita Kutsherov rullasi Vatasen ensimmäisessä erässä. Vatanen loukkaantui. Häntä ei nähty enää jäällä.

Devilsin maalivahti Cory Schneider otti tilanteen verrattain tyynesti.

– Kova paikka, ei se taklaustilanne kivalta näyttänyt. Huono juttu Samille, mutta ei ole minun tehtäväni sanoa, oliko taklaus sääntöjen mukainen vai ei. Onneksi muut puolustajat pystyivät sitten ottamaan enemmän roolia, Schneider sanoi heti pelin jälkeen.

Kutsheroville ei tuomittu rangaistusta.

– Peli on niin nopeata, että tuomareitakin on ymmärrettävä. He eivät viheltäneet jäähyä, mutta kun tilannetta kelataan kuva kuvalta, jotain muuta saattaa ilmetä.

Devilsin nuorisotähti Nico Hischier oli selkeästi allapäin. Hän ei ollut tyytyväinen omaan pelaamiseensa. Ottelusarjan tulisen luonteen hän kokee tilanteeseen sopivaksi.

– Tämä on osa pudotuspelilätkää. Kaikki on intensiivisempää, ja taklauksia tulee enemmän. Tunteet ovat koko ajan pinnassa, viime kesän ykkösvaraus sanaili.

Hyökkääjä Travis Zajac korostaa Vatasen merkitystä joukkueelle.

– Samin menettäminen on erityisen paha isku, sillä hän on luottopelaaja ja on kentällä kaikissa tilanteissa. Minulla ei ole itse taklauksesta kommenttia, mutta toivottavasti Sami on ok ja palaa vielä ottelusarjaan, elättelee Zajac.

Tampa Bay voitti Devilsin vieraissa 3–1. Se siirtyi Stanley Cupin pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelusarjassa voitoin 3–1 johtoon. Viides ja mahdollisesti ratkaiseva ottelu käydään Tampassa lauantaina.

Pasi Tuominen,Newark, New Jersey

LUE MYÖS: Tulikuuma NHL-peli oli kuin kaukalosotaa: Jatkuvaa buuasta, suun soittoa ja tappeluita