Video: Barkovin maali vei selostajalta sanat suusta – "Mitä tuosta voi sanoa?!"

Alexander Barkov. Arkisto

Sport Content

Mahtavassa iskussa oleva Aleksander Barkov johtaa jääkiekkoliiga NHL:n kuumimpiin joukkueisiin lukeutuvaa Florida Panthersia voitosta voittoon.

Florida kukisti sunnuntaina Philadelphia Flyersin kotonaan 4–1. Voitto oli Floridalle kuudes peräkkäinen. Panthers nousi Itäisen konferenssin viimeiselle playoff-paikalla, mutta saattaa menettää sen Columbukselle ennen kuin sunnuntain kierros on paketissa.

Florida on hävinnyt vain kahdesti viimeisessä 11 ottelusaan. Panthersin on ollut pakko saada iso vaihde silmään, sillä vaisu alkukausi laittoi joukkueen takaa-ajajan asemaan.

– Viimeisen kuukauden ajan olemme voittaneet lähes jokaisen ottelun. Vei meiltä kuukauden kuroa tuo 10 pisteen ero umpeen. Tulevina vuosina tiedämme, että emme voi antaa homman mennä niin kuin tämän kauden alussa, Barkov sanoi Floridan verkkosivuilla.

Barkov viimeisteli ottelun avausmaalin ja venytti samalla pisteputkensa kuuden ottelun mittaiseksi. Puolustaja Keith Yandlen pystysyöttö vapautti suomalaisen puolittaiseen läpiajoon eikä tämä erehtynyt. Selostajallakin meni hetki aikaa koota kommenttinsa maalin jälkeen.

– Mitä tuosta voi sanoa?! Mitä voi sanoa? Jos annat Barkoville yhden askeleen etumatkaa, et saa häntä kiinni, niin nopea hän on.

Barkov siirtyi tarjoilijan rooliin 3–0 -osumassa. Hän vapautti Evgeni Dadonovin, joka viimeisteli illan tosien maalinsa.

– Totta kai olemme nyt iloisia, että saamme voittoja ja sarjapisteitä. Meillä on vielä pljon otteluita jäljellä ja haluamme myös kiivetä sarjataulukossa, Barkov jatkoi.

Barkov on ollut todella vakuuttavassa iskussa helmikuun alusta lähtien. Hän on kerännyt viimeisessä 15 ottelussa 10+11=21 pistettä.

Kaukalon ykköstähdeksi valittu Floridan veräjänvartija Roberto Luongo menetti nollapelinsä vasta muutama minuuttia ennen loppua. Takaisku ei tunutut jälkikäteen Luongoa harmittavan vaan miehellä oli iso kuva mielessä.

– Pelaamme kauden parasta kiekkoamme oikeaan aikaan. Tiedämme, että meillä on vielä paljon tehtävää. Ei voi ottaa asioita kevyesti loppukauden aikana, Luongo muistutti.