Patrik Laineen uusi sentteri uskoo Stanley Cup -saumaan – "Uskon todella, että tästä seuraa hyvää"

Sport Content

Patrik Laine sai uuden sentterin rinnalleen maanantaina, kun Winnipeg Jets hankki Paul Stastnyn St. Louis Bluesista jääkiekon NHL-liigan pelaajasiirtojen takarajalla.

Kauppa vaati Stastnyn luvan. Stastnylla, 32, on sopimuksessaan kauppaamisen kieltävä pykälä. Kylmä Winnipeg ei ole yleensä pelaajien listalla ykköskohde, mutta Jetsin loistavat otteet saivat Stastnyn pään kääntymään.

– Myyntipuhe oli hyvä, mutta en tarvinnut sitä. Tiedän, mihin olin menossa. Kaikki olivat sitä mieltä, että he haluavat voittaa ja halusivat minut tänne. Jos voin olla osa palapeliä, niin olen iloinen, Stastny kertoi NHL:n verkkosivuilla.

Winnipeg majailee Central-divisioonassa kakkosena, Läntisessä konferenssissa kolmantena ja koko NHL:n sarjataulukossa kuudentena.

– Uskon todella, että tästä seuraa jotain hyvää. Kun on mahdollisuus taistella Stanley Cupista, niin se tilaisuus on otettava, Stastny jatkoi.

Stastny pelasi Jets-debyytissään tiistaina Laineen ja tanskalaislaituri Nikolaj Ehlersin välissä. Hän keräsi tehot 1+1.

– Se sujui paremmin kuin toivoin. Eikä kyse ole vain maaleista. He olivat todella hyviä kaukalon molemmissa päissä, Winnipegin päävalmentaja Paul Maurice totesi. Stastny on edustanut USA:ta muun muassa Vancouverin ja Sotshin olympiakisoissa.

Stastny on jääkiekkoperheen vesa. Hänen isänsä on slovakkilegenda Peter Stastny. Sedät Marian ja Anton Stastny kuuluivat myös entisen Tshekkoslovakian isoihin nimiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu