FC Interille tiukkaa kritiikkiä: "Tämä oli helkkarin huono kiitos"

JALKAPALLO FC Inter ilmoitti vajaa kaksi viikkoa sitten ulkoistavansa myyntitoimintansa. Seuran pitkäaikainen markkinointikasvo Carita Varjonen kokee saaneensa lähtöpassit epäreilulla tavalla.

Carita Varjonen pettyi tapaan, millä hänen uransa Interissä päättyi. Kuvassa ollaan vielä viime kevään kaudenalustunnelmissa. Tomi Kangasniemi

Tomi Kangasniemi

Carita Varjonen on pettynyt. Hän on 14 vuotta ollut yksi FC Interin kasvoista. Seuran myynnistä ja markkinoinnista vastanneena hän on tullut tutuksi niin jalkapallo- kuin yritysmaailmassakin. Kaikki loppui kuitenkin ikävästi.

–En enää yllättynyt. Viitteitä tästä on ollut jo muutaman vuoden ajan. Mutta se yllätti, miten kaikki tapahtui.

Varjosen mukaan hän sai kuulla tekniseltä johtajalta Vesa Mäeltä, ettei hän nauti Joakim Håkansin luottamusta. Myöhemmin hänelle selvisi tiedotteesta, että hänet on siirretty Interistä Alfons Håkans -yhtiön palvelukseen. Seuran puhelinnumero ja sähköposti lakkasivat yllättäen toimimasta.

–Ymmärrän, että organisaatiota putsataan. Mutta kysymys on, miten putsataan. Tämä on tosi epäreilu ja julma tapa. En saanut edes kiittää yhteistyökumppaneita. Olen 14 vuoden ajan antanut Interille koko elämäni, nyt on mitätön olo.

Interissä on parin viime vuoden aikana kuhissut. Lähtöpasseja ovat saaneet valmentajat ja huoltajat. Myös pitkän uran seurassa tehneiden pelaajaikonien peliurat ovat päättyneet.

Taustalla on vääjäämätön sukupolvenvaihdos. Varjonen kertoo, että hän on tottunut ottamaan käskyjä ja neuvoja Stefan Håkansilta Seuran perustaja on edelleen seuran puheenjohtaja.

Kun Stefan Håkans sairastui, Interin toiminnasta on vastannut Joakim Håkans. Ajatukset organisaatiosta ja johtamisesta ovat olleet isällä ja pojalla eriävät.

Varjonen katsookin, että hän on joutunut ikävään välikäteen. Stefanin takana seisominen on kostautunut.

Varjosen mukaan moni muukin pitkäaikainen Inter-hahmo on joutunut viime vuosina samantyyppisen kohtelun kohteeksi. Lähtö on tullut, eikä seuran tapa toimia kerää tyylipisteitä.

Varjonen kertoo keskustelleensa kollegoidensa kanssa muissa Suomen eturivin futisseuroissa. Interin toiminnalle ei heiltäkään heru ymmärrystä.

–Olen luonut toiminalle kasvoja ja ollut aina tavoitettavissa. Kauan menee, että tästä toipuu. Ihmettelen tätä arvomaailmaa.

Nyt Varjosen on vaikea ajatella Interin nykyjohtoa hyvällä. Hän sanoo olevansa kiitollinen Inter-vuosista, mutta ei niiden lopettamistavasta.

–Tämä oli helkkarin huono kiitos. Minulla on myös huoli ja siitä, mihin seura menee. Koko toiminta tulee olemaan erilaista. Onko se enää se Inter, hän miettii.

Kommentoi

Palvelut