Äänestä, mikä on TPS:n paras kannatusbiisi

MUSIIKKI Turkulainen kokosi pitkän listan Suomen rakastetuimmista ja vihatuimmista kappaleista.

Gatorade Centerissä raikuvat TPS:n kannustuslaulut, kun Palloseura menestyy. Jussi Virkkumaa

Teemu Nurmi

Kevät on kiekkoilijan parasta aikaa, sanotaan, ja sitä se on kannattajallekin, jos oma joukkue menestyy. Turun Palloseura on Liigan runkosarjan viimeisillä kierroksilla kiinni kakkospaikassa, mikä tarjoaisi kotiedun pudotuspeleissä luultavasti aina finaaleihin asti.

Kaupunkilehti Turkulainen järjestää paikallisen kiekkohuuman nostattamiseksi lukijaäänestyksen TPS:n parhaasta kannatusbiisistä. Aktiivisille seurafaneille tässä kisassa mukana olevat kappaleet ovat erittäin tuttuja, mutta muille ehkä unholaan pyyhkiytyneitä.

Tunnetuin TPS-biiseistä on tietysti Maali se on hunajata Erkki Liikasen laulama, VeePee Lehdon sanoittama on TPS-kiekon virallinen maalilaulu.

Vanhin kappaleista on Nyt Teps! eli Tepsi tekee kohta maalin, jonka esitti Seitsemän Seinähullua Veljestä vuonna 1976.

C´mon Tepsi on uudistettu versio Bogart Co:n 1980-luvun puolivälissä tekemästä kappaleesta C´mon babe. VeePee Lehto kirjoitti biisiin uudet sanat, esittäjinä ovat Mika & Bogart Co.

Voittoon Super-TPS on yksinkertaisen tehokas kiekkorallatus. Vilperin Perikunnan biisin sanat osaa moni kannattaja yhtä hyvin kuin Hunajata-biisinkin.

Rokkaavimmat TPS-biisit ovat Kilven Mustaa ja valkoista vajaan 10 vuoden takaa sekä tuoren Tämä jää, joka on HC TPS:n sekä Turku Rock Academyn yhteistyön tulos. Kappaleen esittää The 5th of April.

Bonukseksi äänestykseen heitetään pölyttynyt helmi Jursi-biisi, joka muistelee mestariluotsi Vladimir Jursinovia sekä TPS:n voiton kunnikasi hallilla raikaava Kai Hyttisen legendaarinen Dirlandaa, joka tänä päivänäkin yhdistetään ex-pakki Hannu Virtaan sekä päävalmentaja Hannu Jortikan kolmeen mestaruuteen 1980-90-lukujen taitteessa.

Edellä mainitut ovat profiloituneet TPS-jääkiekon biiseiksi vaikka esimerkiksi myös TPS Salibandy käyttää Hunajata-biisiä maalilaulunaan. Jalkapallo-TPS:n tunnusbiisi on Sydän rinnassa Sen laulaa Ressu Lajille ja seuralle on tehnyt kunniaa myös Saukka, jonka kappale on Kiitos Tepsi, paras TPS

Maali se on hunajata

Mustaa ja valkoista

Tepsi tekee kohta maalin

C´mon Tepsi

Voittoon Super-TPS

Jursi-biisi

Sydän rinnassa

Tämä jää

Kiitos Tepsi, paras TPS

Dirlandaa

Äänestysaikaa on 12.3. saakka.

Kommentoi

Palvelut