Jussi Jokisella kova NHL-ilta: Ensin kilpikonnaksi, mutta sitten kiehahti

Sport Content

Columbus Blue Jacketsin Jussi Jokiselle ja Markus Nutivaaralle sattui ja tapahtui tiistain NHL-vierasottelussa New York Islandersia vastaan. Toisessa erässä Nutivaara sai kiekosta kasvoihinsa. Hoitotoimenpiteiden jälkeen puolustaja pystyi palaamaan kaukaloon.

Columbuksen 4–1-voittoon päättyneen ottelun avauserässä Jokiselle ja Islandersin Cal Clutterbuckille tuli aloitustilanteessa erimielisyyttä.

Kipakkana kaverina tunnettu Clutterbuck halusi jatkaa keskustelua nyrkein, mutta Jokinen pyrki välttämään turhan jäähyn ja turvautui kilpikonnataktiikkaan.

Vain hetkeä myöhemmin Jokinen hanskasi jo Casey Cizikasin kanssa. Sen verran Jokinen kuumeni, että kampitti Cizikasin ja joutui rangaistujen aitioon.

Islandersin supertähti John Tavares käytti ylivoiman ja teki kotijoukkueen ainoan maalin.

Kolmannessa erässä Jokinen istui uudelleen jäähyboksiin, nyt filmaamisesta. Islandersin huipputulokas Mathew Barzal rusikoi suomalaishyökkääjää poikittaisella mailalla ja sai rangaistuksen, mutta Jokisen katsottiin reagoineen tilanteeseen turhan suurieleisesti.

Parempaan suuntaan menossa.”

Blue Jackets kohentaa menoaan pudotuspelikamppailun kuumetessa. New Jersey Devilsin 6–1-mukilointia seurasi nyt 4–1-voitto Brooklynissä.

– Nyt tehdään kyllä hyvällä prosentilla maaleja. Se helpottaa pelaamista aika lailla, sanoi Nutivaara, jonka saamasta tällistä oli muistona enää pieni tuppo sieraimessa.

– Vähän hitaasti lähdimme liikkeelle. Ensimmäisessä erässä tehtiin jonkin verran virheitä, mutta pystyttiin ne sitten paikkaamaan. Saatiin viime ottelusta niin paljon itseluottamusta, jotenkin tiedettiin, että pystytään voittamaan tämä peli.

Erikoistilanteet näyttelivät ottelussa suurta roolia. Blue Jackets teki kaksi ylivoimamaalia ja Islanders yhden.

– Nyt meillä on kyllä yli-ja alivoima hyvässä kuosissa. Saadaan paljon kuteja maalille ja maalintekopaikkoja. Paljon parempaan suuntaan ollaan menossa, Nutivaara kiitteli.

Joonas Korpisalo seurasi illan kehittymistä vieraiden varamaalivahtina, ja hyökkääjä Markus Hännikäinen oli poissa kokoonpanosta. Ottelun ykköstähden kunnian sai Blue Jacketsin puolustaja Zach Werenski (0+3).

Pasi Tuominen, Brooklyn, New York

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää