Lauri Markkanen Chicagon ahnein – Bulls ison säikähdyksen kautta voittoon

Sport Content

Lauri Markkanen kunnostautui Chicago Bullsin parhaana pistemiehenä koripalloliiga NBA:n maanantain kierroksella.

Viimeisellä neljänneksellä ison johtoaseman menettänyt Chicago onnistui vääntämään 105–101 –kotivoiton Orlando Magicista Itäisen konferenssin kellariosaston taistossa.

Markkanen pelasi 31 minuuttia ja heitti 21 pistettä. Suomalaistulokkaan tilille merkittiin myös kahdeksan levypalloa, yksi blokki ja kaksi menetystä.

Markkasen kuudesta kolmosyrityksestä ei uponnut yksikään. Hän sai 19 pelitilanneheitostaan yhdeksän sisään. Markkanen onnistui jokaisessa kolmessa vapaaheitossaan.

Chicago johti tauolla 53–51 ja kolmannen neljänneksen jälkeen 77–71. Bulls käynnisti viimeisen 12-minuuttisen väkevästi ja paineli jo 18 pisteen karkumatkalle lukemissa 93–75.

Orlando ei ollut vielä valmis myymään nahkaansa. Magic aloitti hurjan kirin Mario Hezonjan komennossa. Kroaatin kolmonen vei Orlandon edelle lukemissa 98–96.

Chicagon Bobby Portis upotti kakkosen ja kolmosen Orlandon Evan Fournierin kolmosen ympärille ja lukemat olivat 101–101. Magicilla oli pallo sivurajalla 15 sekuntia ennen loppua. Bullsin Zach LaVine pääsi kuitenkin sisäänheittoon väliin ja paineli yksin läpi donkkamaan voittopisteet.

Orlando sai vielä yhden tilaisuuden. Hezonjan kaukaa lähtenyt kolmosyritys ei uponnut kaksi sekuntia ennen loppua. LaVine kävi viimeistelemässä ottelun viimeiset pisteet vapaaheittoviivalta.

Portis teki Chicagolle 19 pistettä. LaVine heitti 18 ja Jerian Grant 14 pistettä. Bullsin kokoonpanosta puuttui edelleen pelintekijä Kris Dunn. Hezonja oli 24 pisteellään Orlandon ahnein. Fournier pussitti 22 pistettä.

Bulls isännöi Itäistä konferenssia johtavaa Toronto Raptorsia keskiviikkona.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää