NHL:n huippuvahti häpesi – ”Nyt ei saa ylireagoida”

Sport Content

New York Rangersin NHL–maalivahti Henrik Lundqvist elää jääkiekkopainajaista. Rangers pelaa surkeasti, ja ruotsalaisvahdinkin otteet ovat hämmästyttävän heikot.

Lundqvist on vaihdettu maalilta kahdessa perättäisessä kotiottelussa. Viime viikolla Madison Square Gardenissa riehui Toronto Maple Leafs, keskiviikkona Boston Bruins kävi noutamassa liian helpon 6–1-vierasvoiton.

– Ottelu oli pettymys, turhauttava ja häpeällinen. Kun joukkueella menee huonosti, en ole oikein oma itseni. Henkinen juttu se on, tekniikassa ei ole vikaa, Lundqvist sanoi rankan Boston-ottelun jälkeen.

– Tapani pelata on aggressiivinen. Olen koko ajan vähän varpaillani. Nyt pelaaminen menee passiiviseksi, ja sitä myötä reaktiot hidastuvat. Jatkuvat tappiot vaikuttavat mielialaan, ja sitten on vaan tehtävä kahta kauheammin töitä.

Varsinkin Bostonin kolmas maali, jonka teki Patrice Bergeron, sai Lundqvistin noloon asemaan. Ruotsalaisvahti luonnehti löysän laukauksen kuitenkin onnenkantamoiseksi.

– Se oli epäonnistunut laukaus. Luulin kiekon tulevan ylös, ja sitten olikin liian myöhäistä yrittää jalkatorjuntaa.

– Edellisen pelin jälkeen (1–2-tappio Dallas Starsille) pelituntumani oli hyvä. Dallasissa pelasin juuri niin kuin pitää. Mutta Bostonin kaksi ensimmäistä maalia vaikuttivat minuun negatiivisesti. Kun meille on maalinteko vaikeaa, omat virheet tulevat kalliiksi.

Rangersilla on nyt alla neljä perättäistä tappiota. Kahden viimeisimmän kotiottelun maaliero on 1–10. Pudotuspeliviivaan ei ole pitkä matka; kun NHL:ssä voitosta saa vain kaksi pistettä, suurien erojen kiinni kurominen on kuitenkin hankalaa hommaa.

–Totta kai on vaikea keskittyä, kun pelit ovat menneet niin huonosti. Kaikkein tärkeintä on nyt se, ettei ylireagoida, Lundqvist rauhoittelee.

Pasi Tuominen, New York

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää