Edis Tatli otti vakuuttavan EM-revanssin – myös muille suomalaisille voittoja

Edis Tatlin käsivamma leikattiin pikaisesti. Sirpa Repo

Sport Content

Edis Tatlin (30–2) ja Francesco Pateran (18–3) uusintaottelu Helsingin Kisahallin nyrkkeilyillassa oli juuri niin raivokas taistelu kuin ennakkoasetelmat antoivat olettaa. Tällä kertaa haastajan asemassa kehään noussut Tatli vannoi ennen ottelua tyrmäävänsä vastustajansa, mutta belgialainen Patera kykeni selviytymään Tatlin myllytyksessä loppuun saakka.

Kotikehän mies teki kyllä kaikkensa lopettaakseen kamppailun ennen täyttä aikaa. Molemmat nyrkkeilijät aloittivat ottelun terävästi. Tatli osoittautui kuitenkin pian mestaria vahvemmaksi ja pakotti tämän perääntymään painavien lyöntiensä tieltä.

Suomalainen sai alkuerissä perille useita kipeitä osumia oikean käden iskuilla, mutta viidennessä erässä voimalyönnit vähenivät, mikä nosti epäilyjä käsivammasta.

Patera hyödynsi tilanteen ja osui suomalaiseen useilla napakoilla iskusarjoilla. Kahdeksannessa erässä Tatli alkoi jälleen hallita ottelua, ja yhdeksännessä hän suorastaan jahtasi mestaria tyrmäystä hakien.

Patera pisti kaiken peliin yhdennessätoista erässä ja yritti hyökätä, mutta Tatlin kunto kesti loppuun saakka. Suomalainen yritti raivokkaasti iskeä vastustajansa ulos, mutta taitava Patera kykeni liikkumaan pois Tatlin kovimpien lyöntien tieltä.

Ottelu kesti täyden ajan, mutta voittajasta ei ollut epäselvyyttä: arvostelutuomareiden pisteet olivat suomalaisen hyväksi 119–109, 119–109 ja 119–110.

Esiotteluissa välisarjan Oskari Metz (5–0) iski ensimmäisen tyrmäysvoittonsa, kun Dzianis Yahoranka (1–4) kaatui jo avauserässä. Yahoranka osui hyökkäävään Metziin muutaman kerran kipeästi kohokoukuilla, mutta pian Metz sai vastustajansa kehäköysiin ja löi tämän kanveesille vihaisella oikean käden iskulla.

Yahoranka nousi ylös, mutta Metz hyökkäsi välittömästi uudelleen ja rusikoi valkovenäläisen vastustajansa lopullisesti kumoon ajassa 2:43.

Ylemmän keskisarjan Timo Laine (21–9) halusi lopettaa ottelunsa lyhyeen. "Stadin malli" hyökkäsi alusta alkaen ahnaasti Pjotr Filatovin (1–3–1) kimppuun, mutta innokkuus tarjosi virolaiselle tilaisuuksia teräviin vastaiskuihin. Laineeseen osuikin useita oikean käden suoria.

Laine oli kuitenkin kaksikosta vahvempi ja alkoi pian kontrolloida ottelua. Filatov joutui erien kuluessa yhä useammin sitomaan. Viimeisessä erässä Filatov pisti kaiken peliin ja hyökkäsi räväkästi, mutta Laineen kovat koukut pitivät ottelun suomalaisen käsissä. Neljän erän jälkeen Laine julistettiin voittajaksi kaikin tuomariäänin.

Tampereen Antti Hietala (4–0–1) ei antanut valkovenäläiselle Aliaksandr Abramenkalle (17–61–1) mitään mahdollisuuksia. Hietala iski vastustajansa kanveesille heti avauserässä ja pieksi tätä mielin määrin, kunnes tuomari lopulta keskeytti ottelun kolmannessa erässä.

Jose Sanchez (8–0–1) nappasi komean tyrmäysvoiton lyömällä Krzysztof Rogowskin (10–24) ulos viidennen erän alussa. Taitava Sanchez oli ottelussa alusta asti niskan päällä. Rogowski alkoi murtua lopullisesti neljännessä erässä, jonka päätteeksi puolalainen vaipui kanveesille kovasta vasemman käden alakoukusta.

Tuomari näki lyönnin menneen vyön alle, mutta Sanchez hyökkäsi vastustajansa kimppuun uudelleen heti seuraavan erän alussa ja kaatoi tämän näyttävästi samalla iskulla.

Illan ainoassa naisten kohtaamisessa venäläinen Elena Saveleva (3–0) dominoi Oksana Romanovaa (9–21–1) mielin määrin. Romanova lyötiin luvunlaskulle heti ottelun alkumetreillä, ja sisukkaasti otellut ukrainalainen sai Savelevalta pahan selkäsaunan ennen kuin kehätuomari lopulta keskeytti yksipuolisen kamppailun kuudennessa erässä.

Olympiatyylin säännöillä käydyssä ottelussa Kirkkonummen nyrkkeilykerhoa edustava Krenar Aliu voitti Ukrainan Andrii Isakovin kaikin tuomariäänin. Isakov oli hankala vastustaja, joka vei tehokkaasti tilan pidemmältä Aliulta ja vääntäytyi väkisin lähietäisyydelle iskemään kovia koukkuja.

Amin Asikaisen valmentama Aliu käytti kuitenkin takakäden vastaiskujaan riittävän tehokkaasti pistevoittoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää