Tilanneviesti

Tämän lomakkeen lähetystoiminto on asetettu pois päältä.

Paikalliset

Nyt äänestetään Vuoden turkulainen 2017 – valitse joku 10 ehdokkaasta tai ehdota omaasi

On aika luoda vielä kerran katse menneeseen vuoteen ja valita turkulaisten huipputyyppien keskuudesta Vuoden turkulainen 2017. Äänestys alkaa kaupunkilehti Turkulaisen verkkosivuilla 8.1. ja päättyy 1.2.2018.

Ehdolla ovat Aleksi Randell, Tanja Raunio, Artturi Elovirta, Anu Salminen, Kari Mäkinen, Mauri Kosonen, Saana ja Olli, Tomi Kallio, Lukas Hradecký sekä Osku Valtonen ja Juhani Koskinen.

Arkisto

Vuoden turkulainen -kilpailussa haetaan henkilöä, joka on vuoden 2017 aikana tai jo useamman vuoden ajan parhaiten tehnyt Turkua ja turkulaisuutta tunnetuksi positiivisella tavalla.

Äänestyksen järjestävät yhteistyössä kaupunkilehti Turkulainen, Radio City Turku, Yle Turku ja Turun kaupunki. Järjestäjistä koottu raati on valinnut 10 ehdokasta, mutta äänen voi antaa myös omalle ehdokkaalle.

Ansioitunut turkulainen on valittu ja palkittu Vuoden turkulainen -äänestyksessä ensimmäisen kerran vuonna 1985.

Viime vuosien voittajia ovat hyväntekeväisyyshevonen Kiss My Turku, Makwan Amirkhani Erik Mansikka, Pekka Hyysalo, Juhani "Tami" Tamminen, Michael Monroe, Leskirouva Pallivahasta, Marja Tyrni (Aku Hirviniemi), Jethro Rostedt, Heidi Leyser ja Sirkka-Liisa Kivelä.

Raadin valitsemat ehdokkaat

Aleksi Randell toimi Turun kaupunginjohtajana vuosina 2010–2017, jolloin hän siirtyi Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtajaksi. Turussa tapahtui Randellin kaudella merkittävä käänne: talous kohentui, ja kaupungissa käynnistyi lukuisia merkittäviä hankkeita.

Tanja Raunio on toiminut monin tavoin Turun ruoka- ja juomakulttuurin hyväksi. Hän työskentelee Old Bankin baarimestarina, opettaa ravitsemusalalla ja toimii Turun ruoka- ja juomakulttuurilähettiläänä. Raunio valittiin syksyllä vuoden positiivisimmaksi turkulaiseksi.

Artturi Elovirta tekee työtä Turun keskustan elinvoimaisuuden puolesta. Hän on ollut nostamassa Forum Korttelin uuteen kukoistukseen. Lisäksi Elovirta on ollut perustamassa Hub Turkua, joka on Turun ydinkeskustassa toimiva yhteistyöskentelytila ja kaupunkiverstas.

Anu Salminen on opastanut turisteja Turkuun vuodesta 2005 lähtien. Suomen Opasliitto valitsi hänet viime vuonna vuoden oppaaksi. Salminen on ollut ideoimassa ja toteuttamassa Turkuun useita teemakierroksia. Hänen Kakola-kierroksensa ovat nousseet suureen suosioon.

Kari Mäkinen on toiminut vuodesta 2010 alkaen Suomen ja Turun arkkipiispana. Hän jää eläkkeelle ensi kesäkuussa. Aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija on saanut kiitosta kannanotoistaan ympäristön, pakolaisten ja seksuaalivähemmistöjen puolesta.

Mauri Kosonen on turkulainen taiteilija ja muusikko, joka on tehnyt Turkuun useita julkisia taideteoksia. Hänen näkyvimpiä teoksiaan ovat jättimäiset seinämaalaukset. Kososen tuotantoa on ollut esillä kymmenissä näyttelyissä, ja hän on voittanut useita palkintoja.

Saana Sipilä ja Olli Sallinen ovat nuori turkulainen suunnittelijapari, joka on luonut oman Saana ja Olli -tekstiilimalliston. Pariskunta luottaa materiaalina hamppuun. Vuonna 2010 perustetun yrityksen tuotteet ovat jo ehtineet levitä ympäri maailmaa.

Tomi Kallio on TPS:n liigajoukkueen kapteeni, joka on 41-vuotiaana edelleen liigan eliittiä. Hän on pelannut myös NHL:ssä ja Ruotsissa. Kallio on pelannut useita kertoja Suomen jääkiekkomaajoukkueessa. Saavutuksina on kolme MM-hopeaa ja kaksi MM-pronssia.

Lukas Hradecký on Eintracht Frankfurtin maalivahti, joka valittiin juuri Bundesliigan toiseksi parhaaksi maalivahdiksi. Hradecký nousi TPS:n edustusjoukkueeseen 2008 mutta siirtyi jo seuraavana vuonna Tanskaan. Urheilusanomat valitsi hänet 2017 Suomen parhaaksi urheilijaksi.

Osku Valtonen ja Juhani Koskinen ovat media- ja viestintäalan moniosaajia, jotka perustivat viestintätoimisto Viestintäliigan. Suurelle yleisölle ystävykset ovat tulleet tutuksi Sohvaperunat-tv-ohjelmasta, jossa he kommentoivat viikon televisiotarjontaa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat